Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Michel Butter loopt weer met lol dankzij de mountainbike: "Best wel een beetje gek"

5 april 2021, 20.34 uur · Aangepast 5 april 2021, 21.15 uur · Door Edward Dekker

In september vorig jaar gestopt met topsport en nu weer volle bak in training voor de marathon van Hamburg op 18 april. Michel Butter hervond het plezier in het hardlopen nadat hij met een groep maten fanatiek ging fietsen. "Ik vind het een ontdekking", aldus de 34-jarige Castricummer.  

Michel Buttter (m) - NH Sport/Edward Dekker

Het hoofd vond het genoeg en het lijf eigenlijk ook. Na twintig jaar topatletiek zette Butter weloverwogen een streep onder zijn rijke carrière. Eén van de weinige Nederlandse atleten die de marathon onder de 2 uur en 10 minuten had gelopen, vond dat het tijd was voor meer aandacht voor het gezin en zijn maatschappelijke loopbaan. En toch begon het enkele maanden geleden weer te kriebelen. 

Tekst gaat verder onder de reportage over de rentree van Michel Butter

De mountainbike bracht Michel Butter weer terug bij het hardlopen - NH Sport/Edward Dekker

Quote

"Ik ben een werkende man die daarnaast sport en een gezin heeft"

marathonloper Michel Butter

In Hamburg hoopt hij te voldoen aan de olympische limiet van 2 uur, 11 minuten en 30 seconden. Daarna moet blijken of hij ook daadwerkelijk naar Tokio mag. De situatie is totaal anders dan voorheen. "Het is natuurlijk wel gek: iemand die tien uur in de week fietst en een paar uur in de week loopt. Ik ben een werkende man die daarnaast sport en een gezin heeft. Maar ik ben gewoon benieuwd", zegt hij met een lach.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]