Ga naar Content

Michel Butter vreest na uitstel geen afstel van Hamburg Marathon

CASTRICUM - Omdat Hamburg dinsdag in lockdown is gegaan, is de Hamburg Marathon verplaatst van 11 naar 18 april. Castricummer Michel Butter hoopt straks in de Noord-Duitsland 'gewoon' aan de start te staan. "Natuurlijk kan het zijn dat-ie helemaal niet doorgaat, maar daar ben ik niet mee bezig. Dat zou een verkeerde focus zijn." 

Michel Butter over de Hamburg Marathon - NH Sport/Edward Dekker

"Dit is de enige organisatie die iets wil. Ik heb er vertrouwen in"

Marathonloper michel Butter

Nadat hij een half jaar geleden vertelde te stoppen als topsporter kondigde de 35-jarige Butter vorige week aan dat hij tóch weer een marathon wilde lopen.  In Hamburg hoopt te voldoen aan de olympische limiet van 2 uur 11 minuten en 30 seconden. Vier Nederlandse atleten hebben al voldaan aan die eis; er mogen straks drie marathonlopers naar Tokio.

Volgens Butter heeft de organisatie van Hamburg aangegeven dat er meerdere mogelijkheden zijn om de elite-marathon door te laten gaan. Andere marathons staan ook niet op de agenda. "Nee, volgens mij niet. Dit is de enige organisatie die iets wil. Ze hebben gezegd dat ze vier alternatieven hebbben. Ik heb er vertrouwen in."  

Maandag, tweede paasdag, zie je bij NH Sport een reportage over de 'rentree' van Butter als marathonloper.   

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]