Ga naar Content

Afzwaaiende Butter: "Wil graag nog één afscheidswedstrijd lopen"

CASTRICUM - Michel Butter nam afgelopen september het besluit om te stoppen met topsport. De atleet uit Castricum had graag in januari afscheid willen nemen bij de Egmond Halve Marathon maar zag deze wedstrijd geannuleerd worden. Butter wil hoe dan ook nog tijdens een wedstrijd afscheid nemen. 

Michel Butter - Foto: NH Sport/Edward Dekker

"Egmond is echt mijn thuiswedstrijd. Zeven kilometer van mijn huis is de start en de wedstrijd komt nagenoeg langs mijn huis", vertelt een teleurgestelde Butter tegen NH Sport. "Het had het ideale en gewenste afscheidspodium geweest."

Butter wil echter niet in stilte afscheid nemen. "Ik wil zeker nog ergens een afscheidswedstrijd lopen, maar voorlopig is die er gewoon niet. We moeten wachten tot het moment daar is dat alles weer kan. Daarna gaan we kijken wat de beste optie is", aldus de 35-jarige Castricummer.

"De marathon lopen onder de 2 uur en 10 minuten was wel heel bijzonder"

atleet michel butter

Hoogtepunten

Butter ging ook in op zijn prestaties en hoogtepunten als langeafstandsloper. "Dat ik de marathon onder de 2 uur en 10 minuten heb gelopen was wel heel bijzonder", aldus een trotse Butter. "En naast mijn meerdere Nederlandse titels vond ik ook mijn trainingsstages in Kenia heel bijzonder. Ik voel me vooral heel erg bevoorrecht dat ik als topsporter al die mooie momenten heb mogen meemaken."   

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]