Ga naar Content

FC Volendam haalt flink uit tegen FC Den Bosch na domme rode kaart

DEN BOSCH - FC Volendam heeft een ruime 1-5 overwinning in Den Bosch geboekt. Het Nieuwe Oranje kreeg in de beginfase flink weerstand van FC Den Bosch, maar na een rode kaart walste het over de hekkensluiter heen.

Foto: Orange Pictures

De grootste onzekerheid bij FC Volendam was het meespelen van Boy Deul. De aanvoerder, die onlangs zijn contract in Volendam met een jaar verlengde, trainde donderdag apart en ging eerder naar binnen. Toch startte de routinier aan de aftrap in Den Bosch, dat maandag verrassend won bij Jong Ajax (1-2).

Opgewekt Den Bosch

Eerste grote kans was voor FC Den Bosch na 28 seconden. Jizz Hornkamp legde de bal panklaar voor Romano Postema, die de bal naast schoof. In de daaropvolgende minuten kreeg Volendam een aantal mogelijkheden via Samuele Mulattieri en Zakaria El Azzouzi.

Volendam kreeg te maken met een aanvallend ingesteld Den Bosch, dat sinds begin februari onder leiding staat van Jack de Gier. Maar Volendam hield het initiatief en controleerde de wedstrijd. Ibrahim El Kadiri drukte dat vervolgens uit in de score. De buitenspeler sneedt vanaf de linkerkant naar binnen en legde de bal van buiten de zestien laag in de hoek: 0-1.

Elf tegen tien

In de fase richting de pauze drong FC Den Bosch steeds meer aan. De hekkensluiter in de eerste divisie maakte een opgewekte en beweeglijke indruk. Heel veel verder dan een schuiver van Postema kwamen de gastheren niet. Het meest opmerkelijke moment vond vlak voor rust plaats. Dwayne Green trapte na richting El Azzouzi en kon met direct rood vertrekken.

Volendam had het na rust beduidend makkelijker dankzij het mannetje meer op het veld. In de 58ste minuut verdubbelde Samuele Mulattieri dan ook de score. De Italiaanse spits werd weggestoken en rondde vervolgens fantastisch af met een lobje over de uitkomende Van der Steen. De teller van Mulattieri staat na vanavond op veertien doelpunten in de eerste divisie.

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De enige aanvaller die nog niet had gescoord in Den Bosch droeg ook zijn steentje bij aan de overwinning van Volendam. El Kadiri ving een vrije trap op bal bij de tweede paal, trok voor en Zakaria El Azzouzi zag zijn inzet via de paal in het doel belanden: 0-3.

Volendam slaagde erin om de man-meer-situatie uit te spelen en Den Bosch met de rug tegen de muur te zetten. Aan De Dijk zegevierde Volendam al met 6-0 en ook in De Vliert liep de score flink op.

Hongerig naar goals

Mickey van de Ven tikte van dichtbij de 0-4 binnen, maar de ploeg van Wim Jonk moest een minuut later wel een tegendoelpunt incasseren. Slordig balverlies van El Kadiri leidde de counter van Den Bosch in waarna Postema met een simpele pass Kuijpers vogelvrij voor Roggeveen zette. De invaller, die tegen Jong Ajax de gevierde man was met een doelpunt en een assist, zette Den Bosch ook op het scorebord. Derry John Murkin besliste de eindstand op 1-5.

FC Volendam blijft door de overwinning op de zevende plek met 47 punten uit 28 wedstrijden. Maandag wacht de confrontatie met NEC, dat een plekje hoger staat op de ranglijst.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl (Van Hedel/46), L. Fonseca, Van der Velden, Green; Felida, Meerveld, Postema (Klas/82); Van Moorsel (Van Bakel/76), Ahannach (Maas/46), Hornkamp (Kuijpers/69)

Opstelling FC Volendam: Roggeveen; Betti, Tol, Van de Ven, Murkin; A. Plat (Beers/79), Antonucci, Deul (Ben Sallam/64); El Azzouzi (Kaars/69), Mulattieri (Iatroudis/69), El Kadiri (Twigt/79)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]