Ga naar Content

Dichter bij huis vaccineren met nieuwe priklocatie: "Pure winst voor ouderen"

De GGD heeft een nieuwe vaccinatielocatie geopend naast het Kennemer Sportcenter bij de ijsbaan in Haarlem. Inwoners van de regio Kennemerland hoeven dus niet meer naar Schiphol om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus en dat is vooral goed nieuws voor ouderen. "Dit is pure winst", vertelt Herrie Weber van de ouderenbond KBO-PCOB Haarlem. "Ik ben er echt dolblij mee!"

Er zijn twaalf kamertjes ingericht in een deel van de sporthal van het Kennemer Sportcenter voor mensen om zich te laten vaccineren. Als er genoeg vaccins beschikbaar zijn, kunnen er 1000 vaccinaties per dag gezet worden.

Vandaag waren de 80-plussers aan de beurt en ze druppelden mondjesmaat binnen. "Het is vandaag nog niet super druk, maar het is ook even opstarten. Ik verwacht morgen wel meer drukte", vertelt Gerrie Hulshof. Ze is een GGD-medewerker en zet de vaccinaties. "Ik heb wel gehoord dat mensen hier er echt op hebben gewacht dat het hier openging."

Drempel

Herrie Weber van de ouderenbond, hoorde vanmorgen over de nieuwe priklocatie en was blij verrast. "Dit is voor de ouderen heel goed nieuws want we hebben al diverse signalen ontvangen van mensen die niet goed weten hoe ze naar Schiphol moeten komen."

Voor veel ouderen is het een enorme drempel om naar Schiphol te gaan omdat ze de weg niet goed kennen. Vaak doen ze daarom een beroep op kinderen of familie om ze te brengen, terwijl ze meestal liever zo veel mogelijk zelfstandig blijven. Een priklocatie dicht bij huis scheelt een hoop gedoe voor deze groep. Gerrie Hulshof hoort op de eerste dag ook veel positieve geluiden voorbij komen. 

"Ik hoor dat deze locatie goed bereikbaar is, en dat mensen veel zelfstandiger hier naartoe kunnen komen"

Gerrie Hulshof GGD-medewerker

De GGD wil de priklocaties nog verder uitbreiden naar Zandvoort, IJmuiden en Uitgeest. Deze gaan waarschijnlijk over zo'n drie weken open. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]