Ga naar Content

Korfbal: Koog Zaandijk kiest voor Tim Bakker; trainer Dico Dik naar LDODK

KOOG AAN DE ZAAN - Korfbalvereniging Koog Zaandijk staat komend seizoen onder leiding van Tim Bakker. Het clubicoon volgt trainer Dennis Doves op. Bij LDODK staat Zaankanter Dico Dik na de zomer aan het roer.

Tim Bakker, de nieuwe trainer van KZ - Foto: Orange Pictures / Rene Nijhuis

Momenteel is Bakker de trainer van het tweede team van KZ. Daarnaast is hij al betrokken bij het eerste van KZ als assistent van Doves. "Tim past helemaal in ons plaatje om te bouwen aan een nieuw team dat binnen drie jaar weer om de prijzen meedoet", zegt Sander Boutsma, voorzitter van de Topsport Commissie, in het persbericht.

Melinda Fennema zal gaan fungeren als assistent-trainer van de 37-jarige Zaandammer.

Lees ook

LDODK uit Gorredijk krijgt volgend seizoen ook een Noord-Hollands tintje. De 52-jarige Dico Dik, die in 2020 vertrok bij Groen Geel, volgt trainer Henk Jan Mulder op. "Ik mis het korfbal wel en was verrast met het telefoontje van LDODK. Ik werd direct enthousiast, zeker nadat we uitvoerig met elkaar spraken. Dit is een avontuur dat ik graag wil meemaken", vertelt Dik aan RTV Zaanstreek.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]