Ga naar Content

Korfbalcoach Dennis Doves vertrekt na dit seizoen bij KZ

KOOG AAN DE ZAAN - De korfballers van Koog-Zaandijk moeten op zoek naar een opvolger voor Dennis Doves. De hoofdcoach vertrekt aan het einde van het seizoen bij KZ.

Foto: Orange Pictures

De club heeft de afgelopen tijd meerdere gesprekken over de toekomst met Doves gevoerd. "Daaruit is voortgekomen dat Dennis ervoor heeft gekozen aan het einde van dit seizoen te stoppen als coach van het eerste team. De Topsport Commissie heeft bepaalde ideeën over volgend jaar en wil nieuw beleid maken. Daarom hebben we gezamenlijk besloten dat de aanstelling van een nieuwe (hoofd)trainer daarbij past", schrijft de club op de website.

'Zware taak'

Doves stond de afgelopen twee jaar voor de groep. In het eerste jaar deed hij dat samen met Remco Boer en dit jaar was hij alleen de eindverantwoordelijke. "Het is een zware taak om dit alleen te doen met daarnaast nog een baan en een gezin, zo ondervond ook Dennis zelf. We hebben Dennis ervaren als een bevlogen coach en als een zeer fijne persoonlijkheid, altijd positief en goed in de omgang."

De club heeft nog geen opvolger voor Doves gevonden en zal de komende tijd op zoek gaan naar een nieuwe hoofdcoach voor volgend seizoen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]