Samenvatting: Groen Geel schiet met scherp en verslaat KZ in Zaanse korfbalderby

KOOG AAN DE ZAAN - De korfballers van Groen Geel uit Wormer hebben zaterdag in de Korfbal League gewonnen van provinciegenoot Koog-Zaandijk. In Topsportcentrum De Koog werd het 27-28 voor de bezoekers.

Samenvatting KZ - Groen Geel - NH Sport/Edward Dekker

Groen Geel schoot in de openingsfase uit de startblokken en liep direct uit naar een riante 2-6 voorsprong. De bezoekers uit Wormer schoten in de eerste helft 37 procent van hun pogingen raak tegenover twintig procent van KZ. Mede hierdoor ging Groen Geel uiteindelijk met een 13-19 voorsprong de rust in.

KZ tegen Groen Geel in de Korfbal League - Foto: NH Sport / Edward Dekker

Beslissende strafworp

Aan het begin van de tweede helft bracht KZ dankzij vijf opeenvolgende doelpunten gelijk de spanning terug in de wedstrijd en daarmee de stand naar 18-19. KZ kwam in het tweede bedrijf tot tweemaal toe op gelijke hoogte, maar een voorsprong wist ploeg uit Koog aan de Zaan nooit te pakken. In de laatste minuut van de wedstrijd, bij een stand van 27-27, mocht Martin Coevert aanleggen voor een strafworp. Met zijn achtste doelpunt van de wedstrijd besliste Coevert uiteindelijk het duel in het voordeel van Groen Geel: 27-28.

Tekst gaat verder onder de video

Martin Coevert scoorde acht keer voor Groen Geel - NH Sport/Edward Dekker

Toch maakte Groen Geel het zichzelf dus in de tweede helft nog knap lastig. Trainer Daniel Harmzen was over dat deel van de wedstrijd zeker niet tevreden, maar kon niet ontkennen dat het daardoor voor de kijkers tot het einde toe een boeiende derby bleef.

Groen Geel-trainer Daniel Harmzen roemt de veerkracht van zijn ploeg - NH Sport/Edward Dekker

Voor KZ waren de druiven zuur. De Koogers poetsten een achterstand van zes punten weg, maar gingen uiteindelijk -mede door drie gemiste strafworpen- tóch nog onderuit.

KZ-trainer Dennis Doves: "We moeten het tij keren" - NH Sport/Edward Dekker

"De eerste helft zijn we door het ijs gezakt", vertelde een teleurgestelde Lars Hoorn na afloop. Hij tekende bij KZ voor zeven doelpunten, maar dat was niet genoeg.

Lars Hoorn baalt van de zwakke eerste helft van KZ - NH Sport/Edward Dekker

Door de overwinning hebben zowel Groen Geel als KZ nu vier punten uit vijf wedstrijden en staan daarmee respectievelijk vierde en vijfde in de stand. Het Amsterdamse Blauw-Wit staat derde op de ranglijst en komt zondag nog in actie tegen promovendus Oost-Arnhem.