Sport

Vreugde-explosie Groen Geel dompelt korfballers Koog Zaandijk in rouw

7 maart 2020, 23.14 uur · Aangepast 7 maart 2020, 23.42 uur · Door Redactie

Whatsapp

WORMER - De Zaanse korfbalderby was sowieso beladen. Groen Geel - Koog Zaandijk kreeg zaterdagavond een slot dat Hitchcock niet had kunnen bedenken. In de allerlaatste seconde greep de thuisploeg de zege en ging er een streep door de play-offs van de buurman uit Koog aan de Zaan. 

NH Sport/Edward Dekker
NH Sport/Edward Dekker

De vreugde-uitbarsting in de Groen Geelhal zal tot in de wijde omtrek te horen zijn geweest. De verliezers wisten niet hoe snel ze het veld moesten verlaten dat in een deinende massa was veranderd na de winnende treffer van Kevin Dik (16-15).

"Het was niet goed", zei KZ-coach Dennis Doves. Volgens de coach gaat het de laatste weken al niet goed. "Het was zoeken en zeuren. Het komt dan aan op het mentale vlak." Alleen theoretisch maken de Koogers nog kans om bij de eerste vier te eindigen en zo de play-offs te bereiken. Doves is realistisch genoeg om te erkennen dat dat niet meer haalbaar is. "Met dit spel hoeven we er niet over na te denken."

Tekst gaat verder onder de video

Quote

"We hadden het al niet in eigen hand en hoeven met dit spel niet over play-offs na te denken"

Koog Zaandijk-coach Dennis Doves

NH Sport/Edward Dekker

Voor Groen Geel betekent de zege dat de ploeg op de negende plaats in de Korfbal League eindigt. Het gevaar van rechtstreekse degradatie is geweken. Groen Geel zal zich via play-down-wedstrijden veilig moeten zien te spelen.

En dat allemaal dankzij die rake treffer van Kevin Dik in de laatste seconden. "We hadden een duidelijk plan. Met een punt op zak (15-15, red.) wilden we de bal zo langzaam mogelijk naar de andere kant brengen. Als we een schot nemen, zouden we dat onder de vier seconden doen en die zat. Voor ons super belangrijk. Tuurlijk is KZ speciaal, maar de twee punten zijn belangrijker."

Tekst gaat verder onder de video

Quote

"Tuurlijk is KZ speciaal, maar de twee punten zijn belangrijker"

Groen Geel-speler Kevin Dik

NH Sport/Edward Dekker

"We gaan lekker een feestje vieren", zei de winnende coach Dico Dik. Zijn ploeg was helemaal tot het gaatje gegaan om de punten binnen te slepen. "Ik sprak wat meiden, die waren helemaal kapot. Verdedigend hebben we zoveel druk op KZ gelegd, daar hebben we de basis voor de overwinning gelegd."

NH Sport/Edward Dekker

Zondag verschijnt de samenvatting van Groen Geel - Koog Zaandijk online bij NH Sport. Op tv kun je die maandag om 17.11 uur bekijken. 

Whatsapp