Ga naar Content

Jaar na brand bamboebedrijf Zwaag: "Door veel hulp snel weer op de been"

ZWAAG - Vanuit de wijde omtrek was de brand te zien; op 21 februari 2020 brandde bamboebedrijf MOSO tot de grond aan toe af. Dagenlang was de brandweer aan het nablussen. En bewoners en bedrijven in de omgeving hadden schade door vallend puin. Precies een jaar later is verslaggever Sander Huisman terug en praat met CEO René Zaal over de nasleep van de brand.

Brand bij bamboebedrijf MOSO in Zwaag 2020 - Foto: WEEFF / NH Nieuws

"Die brand is zo sterk geweest dat bijna alle mogelijke sporen niet meer zijn terug te vinden",  zegt René Zaal op de plek waar ooit het hoofdkantoor en een magazijn van zijn bedrijf stond.

Als één van de oprichters van het bamboebedrijf heeft hij op de bewuste avond machteloos staan kijken hoe een groot deel van het pand aan de Adam Smithweg op industrieterrein Zevenhuis afbrandde. "Ik kijk met heel veel bewondering terug naar de hulpdiensten die zo snel en met zoveel inspanning ervoor hebben gezorgd de brand onder controle te krijgen." 

Artikel gaat verder onder de foto. 

Het pand van MOSO in Zwaag vlak na de bouw in 2015 - Foto: MOSO

Het bedrijf moest al op de avond van de brand zelf nadenken over hoe ze verder moesten. "Er kwamen de dag erna al bestellingen binnen, die moesten ergens heen", herinnert Zaal zich.

In de eerste maand kon het kantoorpersoneel terecht bij de Rabobank in Zwaagdijk-Oost en sindsdien vinden ze onderdak bij een bedrijf op Hoorn 80. Het magazijn is nu ondergebracht bij de familie Langedijk in Venhuizen. "We kunnen niet wachten om het kantoor en het magazijn weer onder één dak onder te brengen." 

Het bedrijf hoopt de komende periode een knoop door te hakken over de herbouw van het pand op de lokatie in Zwaag.

Bekijk het hele interview met René Zaal in onderstaande video:

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]