Ga naar Content

Opnieuw oplaaiend vuur bij afgebrand bedrijf in Zwaag

ZWAAG - De brandweer heeft vannacht opnieuw vuur moeten blussen bij het door brand verwoeste bedrijf Moso in Zwaag. Onder het puin laaiden opnieuw meerdere brandhaarden op die gevaar konden opleveren voor omliggende bedrijven en woningen. 

Foto: GLOCALMedia

Rond 05.25 uur werd de brandweer opnieuw opgeroepen om de branden te blussen, omdat ze een gevaar vormde voor het kantoor gedeelte van de bamboeverwerker dat nog wel bespaard is gebleven. Een getuige meldt dat er meerdere haarden ontstaan door rondvliegende vonken. 

Verloren

Afgelopen vrijdagavond vatte een groot gedeelte van het bedrijf vlam en legde het vuur bijna het hele pand in de as. "We kunnen het pand als verloren beschouwen", vertelde een zichtbaar emotionele Moso-medewerker José de Ruijter gisteren tegen NH Nieuws. 

Lees ook

De 35 medewerkers die werkzaam waren in het pand zullen maandag bij elkaar komen om gezamenlijk te bekijken hoe ze nu verder moeten. "We zijn strijdvaardig en willen snel zaken weer oppakken", aldus José de Ruijter. 

"We zijn strijdvaardig en willen snel zaken weer oppakken"

josé de ruijter, medewerker moso

De grootste bamboe-importeur van Europa is opgericht in 1997 en vestigde zich in 2015 in het nieuwe pand op industrieterrein Zevenhuis, tegenover de oude locatie. Wereldwijd heeft het bedrijf meegewerkt aan talloze bouwprojecten, waarvan de bekleding van het plafond van de internationale luchthaven van Madrid misschien wel de bekendste is. 

NH Nieuws - Foto: NH Nieuws / Floris van der Woude

Onderzoek moet nog uitwijzen hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Wat wel duidelijk is, is dat er niemand meer in het pand aanwezig was toen de brand vrijdag uitbrak. Over de waarde van alle opgeslagen materialen die tijdens de brand verloren zijn gegaan, durft José de Ruijter geen uitspraak te doen. "We zijn met een verzekeringsexpert aan het kijken hoe dit opgelost moet worden", aldus José. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook