Ga naar Content

Opnieuw explosie bij woning in Hoorn: "Granaat bedoeld voor oud-Satudarah-lid"

HOORN - In Hoorn is in de nacht van zaterdag op zondag weer een zwaar explosief naar een woning gegooid. Dat meldt de Telegraaf. Volgens de krant gaat het om een vergeldingsactie die was gericht op een Satudarah-kopstuk.  Een maand geleden schrok Hoorn al op van een explosie op het Gerritsland, ditmaal was het raak aan de Weegbree.

Foto: NH Nieuws

Ook een anonieme bron vertelt tegen NH Nieuws dat de ontploffing aan de Weegbree resultaat zou zijn van een ruzie tussen twee rivaliserende motorbendes. "Er is daar een granaat ontploft die was bedoeld voor een oud-bendelid van Satudarah, dat daar ondergedoken zat bij een familielid."

De Telegraaf meldt dat de spanning tussen twee rivaliserende bendes hoog oploopt: leden van Satudarah en de relatief nieuwe bende MC Hardliners voeren over en weer vergeldingsacties uit. Volgens de Telegraaf staat de politie op scherp en patrouilleert actief in Hoorn.

'Er spelen daar kinderen in de buurt'

De anonieme bron meldde zich bij NH Nieuws, omdat deze zich zorgen maakte om de omwonenden. "Ik ken leden uit beide groepen en krijg vaak details te horen. Ik zeg altijd: wat jullie doen moeten jullie zelf weten, maar er wordt een morele grens overschreden als er onschuldigen bij betrokken worden."

Lees ook

Volgens de bron heeft de politie buurtbewoners gevraagd niets met de media te delen, maar voor de anonieme bron voelt dit niet goed. "De bewoners zijn er zelf niet blij mee, er is daar wat ontploft in een buurt waar ook kinderen spelen."

'verleden motorclub heeft er niets mee te maken'

In december vond 'een aanslag' plaats op het Gerritsland in Hoorn, waarna De Telegraaf meldde dat in de woning een prominent lid van Satudarah woonde. Dit werd echter ontkend door de bewoner. "Dat ik lid ben geweest van een motorclub, heeft er niks mee te maken”, deelde de bewoner met NH Nieuws.

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]