Ga naar Content

120 feestgangers betrapt bij illegaal feest Hoofddorp

HOOFDDORP - De politie heeft vannacht een illegaal feest in een leegstaand fabrieksgebouw aan het Regulusplein in Hoofddorp opgerold. Een politiewoordvoerder vertelt aan ANP dat alle feestgangers, zo'n 120, geregistreerd zijn en dat het nu aan het OM is om ze te beboeten voor het overtreden van de coronaregels en het binnendringen van een gebouw.

Politie rolt illegaal feest op - Inter Visual Studio

Volgens getuigen gaat het om hetzelfde feest dat gisteravond al werd aangekondigd via sociale media. Oorspronkelijk zou het in Amsterdam plaatsvinden, maar de groep is blijkbaar uitgeweken naar Hoofddorp. 

Beboet

De politie heeft volgens het ANP iedereen die naar buiten kwam gesommeerd hun identiteitsbewijs te laten zien. Het feest zou pas een uurtje gaande zijn toen de politie er lucht van kreeg. Rond 1.30 uur werden alle feestgangers gesommeerd naar buiten te komen.

Een deel van de feesten wordt georganiseerd door de mensen achter het Instagramaccount locatie12.events. Zij delen op het laatste moment de coördinaten van het feest op de pagina, dat door ruim 10.000 mensen wordt gevolgd. De politie zei in november al het account in het vizier te hebben. Locatie12.events zegt zelf via Instagram niets te maken te hebben met het feest in Hoofddorp. "Onze avond was een succes met als eindtijd 6.00 uur." 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook