Ga naar Content

Man die school van zoon binnenreed langer in voorarrest

GROOTEBROEK - Het voorarrest van de vader die op 1 juli de school binnenreed in Grootebroek, wordt verlengd. Zo besloot de rechter vanmiddag in een pro-formazitting over de zaak. Op de school werd destijds een schoolmusical gehouden en de man wordt daarom verdacht van poging tot doodslag en poging tot moord. 

Foto: Inter Visual Studio

De man wordt in voorarrest gehouden omdat op het feit waar hij van wordt verdacht, meer dan twaalf jaar gevangenisstraf zit en omdat er volgens het OM een kans op terugval is.

In het psychologisch rapport kwam echter naar voren dat die kans op terugval op korte termijn klein is. De advocaat van K. - de man die de school binnenreed - deed daarom vandaag een verzoek om de voorlopige hechtenis van K. te schorsen. "Mijn cliënt zit al bijna zes maanden vast. Hij staat overal voor open, maar wil vooral graag zijn leven hervatten."

Behandeling

Dat het OM hier anders over dacht, werd tijdens de zitting al duidelijk. Zij vindt de vrijlating echt nog te voorbarig en verzocht de rechtbank tijdens de zitting het verzoek af te wijzen. "We zien dat er problematiek speelt en dat er een behandeling moet komen om er achter te komen hoe het een tot het ander heeft geleid."

De man blijft in ieder geval vastzitten tot de inhoudelijke behandeling van de zaak op 9 maart 2021.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook