Ga naar Content

Tata Steel investeert 300 miljoen extra in aanpak milieu-overlast

IJMUIDEN - Tata Steel gaat 300 miljoen euro investeren in de aanpak van milieu-overlast. Dat maakt de staalfabriek dinsdagochtend bekend in een persbericht. Er is een maatregelenpakket samengesteld dat onder de naam Rooadmap+ met onmiddellijke ingang wordt uitgevoerd, aldus het staalconcern.

Foto: NH Nieuws

Taat Steel ligt vooral de laatste jaren onder vuur vanwege allerlei vormen van milieu-overlast. Met name de inwoners van Wijk aan Zee protesteren steeds feller tegen de uitstoot die volgens rapporten van het RIVM zware metalen als lood en vanadium zou bevatten. Tata Steel zegt met de nieuwe investeringen tegemoet te komen aan de wensen van de provincie Noord-Holland, onlangs door gedeputeerde Jeroen Olthof vertaald in het 'Programma Tata Steel' 

Stofreductie

De aangekondigde investeringen zijn een vervolg op de eerder gepresenteerde Roadmap 2030 en moeten onder andere leiden tot stofreductie bij de verwerking van converterslak en vermindering van uitstoot van zware metalen  en stikstofoxides. Ook worden er maatregelen getroffen om de stankoverlast van kooks- en gasfabriek 2 tegen te gaan.

Onlangs werd bekend dat Tata Steel IJmuiden mogelijk wordt overgenomen door het Zweeds-Finse SSAB. Deze fabriek maakt in een proeffabriek in Zweden 'groen' staal op basis van waterstof.

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]