Ga naar Content

Onvergetelijk debuut Telstar-spits Sebastian Soto voor Amerika

WIENER NEUSTAD - Sebastian Soto heeft een droomdebuut voor de Verenigde Staten gemaakt. De spits kwam in de 77e minuut als invaller in de ploeg en scoorde daarna twee doelpunten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Panama. 

Foto: Pro Shots / SIPA USA

PSV-speler Richy Ledezma, die eveneens zijn debuut voor Amerika maakte, bereidde de goals van Soto voor. Soto is pas de tweede Amerikaan die als invaller bij zijn debuut twee doelpunten maakte. Otto Decker was in 1953 (!) de eerste.

De Verenigde Sateten, met voormalig Ajacied Sergino Dest in de basis, wonnen het duel tegen Panama maandagavond uiteindelijk met 6-2.  

Tekst gaat verder onder de tweets

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Vanwege zijn uitverkiezing voor de nationale ploeg moest trainer Andries Jonker het in de competitie de afgelopen week zonder zijn spits stellen. Zowel de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-2) als het uitduel tegen NAC Breda (1-0) werden door Telstar verloren.

Telstar huurt de 20-jarige Soto sinds deze zomer van Norwich City. Hij maakte sinds zijn komst naar Velsen-Zuid vijf doelpunten in de competitie.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]