Ga naar Content

ODIN '59-trainer Verdonkschot not amused met KNVB-besluit: "Belachelijk"

HEEMSKERK - Ted Verdonkschot is het niet eens met de beslissing van de KNVB om de amateurclubs uit te sluiten van het KNVB-bekertoernooi, wanneer zij begin december nog niet kunnen voetballen. De trainer van ODIN '59 noemt de kwestie een 'trieste zaak'. 

Foto: Pro Shots / Stefan Koops

De voetbalbond maakte woensdag bekend dat het bekertoernooi wel doorgaat, maar dat de wedstrijden waar amateurs bij betrokken zijn worden verschoven naar 1 en 2 december. "En daar heb ik helemaal geen moeite mee", laat Verdonkschot weten. "Dan weet je een beetje waar je aan toe bent, dus daar sta ik wel achter en dat vind ik goed. Waar ik niet achter sta is dat - op het moment dat er niet kan worden gevoetbald, om welke reden dan ook - ze de amateurs uitsluiten van deelname aan het bekertoernooi."

"Het gaat allemaal weer om de commercie en de betaald voetbalclubs worden hier weer in voorgetrokken"

odin '59-trainer ted verdonkschot

Dat scenario doet zich voor wanneer de 26 overgebleven amateurclubs door verlenging van de dinsdag aangekondigde maatregelen begin december nog niet mogen voetballen. "Ik vind het gewoon een belachelijke beslissing", vervolgt de oefenmeester zijn relaas. "Het gaat allemaal weer om de commercie en de betaald voetbalclubs worden hierin weer voorgetrokken. Dat, terwijl iedereen weet dat dit voor de amateurs altijd leuke wedstrijden zijn en het voor de spelers een uitdaging is om zo ver mogelijk te komen. Daarnaast geeft het de club natuurlijk een enorme boost. Wat dat betreft vind ik het een belachelijke beslissing."

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Voor ODIN '59 zou het extra zuur zijn als er niet kan worden gespeeld. De derdedivisionist uit Heemskerk werd tijdens de loting namelijk gekoppeld aan provinciegenoot FC Volendam. "Iedereen, op welk niveau dan ook, kijkt altijd uit naar de beker. Voor een amateurclub is dat toernooi in meerdere opzichten een opsteker. Commercieel gezien, want er zijn wat centjes te verdienen in deze moeilijke tijden. Maar daarbuiten geeft het de club ook een stukje aanzien en dat wordt je als club zijnde op dat moment afgenomen. Dat vind ik een trieste zaak", aldus de oefenmeester. 

Hij hoopt vooral voor zijn spelersgroep dat de wedstrijd in december 'gewoon' door kan gaan. Ook in de Whatsapp-groep van de Heemskerkers werd er spijtig gereageerd op het nieuws dat de sensationele zege op Goes wel eens het laatste bekerduel van het seizoen kan zijn geweest. "Dat is - niet alleen voor ons, maar voor iedere club - heel moeilijk in te schatten. De gezondheid staat in deze natuurlijk voorop. Maar het is voor die jongens te hopen dat ze de wedstrijd tegen FC Volendam kunnen spelen."

Trainen met z'n vieren

Om fit te blijven, gaat de ploeg van de Haarlemse voetbaltrainer in ieder geval - conform de coronarichtlijnen - trainen in groepjes van vier. "Daar moet je een beetje creatief in zijn als trainer en staf zijnde. De jongens optimaal laten renderen, maar dan in groepjes van vier. Dat zal veel loopwerk worden, zowel met bal als zonder bal. Ze moeten natuurlijk meters maken in deze fase, zodat je zometeen niet te veel achterop raakt."

Naast ODIN'59 zijn ook tweede divisionist AFC (uit naar Capelle) en OFC (thuis tegen MVV) Noord-Hollandse amateurclubs die nog in de race zijn om de KNVB-beker.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]