Ga naar Content

Amateurclubs dreigen uit KNVB-bekertoernooi te worden gezet

ZEIST - Amateurclubs worden uit het toernooi om de KNVB-beker gezet als de overheid de nieuwe coronamaatregelen verlengt die voor de sport gelden. Voetbalbond KNVB heeft de bekerwedstrijden waarbij amateurteams zijn betrokken uitgesteld naar 1 en 2 december. 

Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

Als de amateurclubs op dat moment nog steeds niet mogen voetballen, worden de 26 amateurclubs die zich hebben geplaatst voor het hoofdtoernooi uitgesloten van verdere deelname. Na de kwalificatierondes voor amateurclubs begint deze maand het toernooi om de KNVB-beker. Alle wedstrijden uit de eerste ronde zouden op 26, 27 en 28 oktober worden gespeeld, maar amateurclubs mogen de komende vier weken geen wedstrijden spelen en zelfs niet trainen in teamverband.

Lees ook

Daarom worden aan het einde van deze maand alleen de bekerduels afgewerkt waarin clubs uit het betaalde voetbal elkaar treffen. Als de vier weken durende maatregel wordt verlengd, is het bekertoernooi voor de amateurs voorbij. In dat geval gaan de profclubs waar ze tegen zouden spelen automatisch door naar de volgende ronde. Over een mogelijke financiële compensatie voor de amateurs is nog niet gesproken, aldus een woordvoerder van de KNVB.

Drie Noord-Hollandse amateurclubs

Op 31 oktober wordt al geloot voor de tweede bekerronde. Op dit moment zijn er met OFC, ODIN '59 en AFC nog drie Noord-Hollandse amateurclubs in de race. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]