Ga naar Content

Man (55) die basisschool Grootebroek binnenreed vandaag voor de rechter

GROOTEBROEK - De 55-jarige man die afgelopen zomer basisschool 't Palet in Grootebroek binnenreed staat vandaag voor het eerst voor de rechter. Het gaat om een pro-forma zitting. De man wordt verdacht van poging tot moord.

Foto: Inter Visual Studio

De man reed op 1 juli dit jaar de basisschool binnen terwijl daar in de gymzaal een afscheidsavond voor leerlingen plaatsvond. Hij was op dat moment onder invloed van alcohol, en had een conflict met de school. Directeur Jan van Berkum van de scholenstichting waaronder de basisschool valt, bevestigde dat destijds aan NH Nieuws. De man zou woedend zijn omdat zijn zoon en een vriendje in het nieuwe schooljaar niet meer bij elkaar in de klas zouden zitten. 

Daags na het binnenrijden werd het besluit genomen om het betreffende kind over te plaatsen naar een andere school. Zijn zoon was niet aanwezig bij de eindmusical, omdat hij niet in groep acht zat. Volgens de moeder van het kind wist de verdachte niet dat er een viering gaande was.

Geschokt 

Leerlingen, ouders en omwonenden reageerden geschokt op het nieuws. De aanwezige kinderen en ouders werden halsoverkop naar een naburige school geloodst, waar ze werden opgevangen. "Er gebeurt hier eigenlijk nooit iets, als je dan ziet dat ineens een auto een school binnenrijdt, dat verwacht je niet." 

Lees ook

De 55-jarige man staat vandaag voor het eerst voor de rechter. Het gaat om een pro-forma zitting, wat betekent dat de zaak niet inhoudelijk wordt behandeld. Zo'n zitting vindt plaats als het onderzoek naar een zaak nog niet is afgerond. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]