West-Friesland

Basisschool en moeder nemen met pijn in het hart beslissing: "Zoon gaat naar andere school"

3 juli 2020, 21.59 uur · Aangepast 4 juli 2020, 01.46 uur · Door Redactie

Whatsapp

GROOTEBROEK - De zoon van de 55-jarige man die woensdagavond basisschool 't Palet in Grootebroek binnenreed, wordt overgeplaatst naar een andere school. "Je bent al gauw het zwarte schaap. Dat geldt zowel voor het kind als de moeder", vertelt directeur Jan van Berkum aan NH Nieuws. Ook lijkt het erop dat de vader niet wist dat er een eindfeest aan de gang was.

Inter Visual Studio

De beslissing om de jongen van school te halen is vandaag uiteindelijk samen met de moeder gevallen, vertelt de schooldirecteur. "Wij dachten daar hetzelfde over." Hij beschrijft het gesprek van vandaag als volgt: "Zowel moeder als zoon zitten als slachtoffer tegen over je. Dat is mensonterend om te zien. Met pijn in het hart hebben we uiteindelijk de keuze gemaakt."

Donderdag werd bekend dat de vader vermoedelijk de school binnenreed omdat hij woedend was over het besluit van de school om zijn zoontje en een vriend uit elkaar te halen.

Slachtofferhulp

Vandaag kwam de groep ouders met kinderen die woensdag aanwezig waren ook weer naar de school. "We hebben een film over schoolkamp gekeken en tijd vrijgemaakt om over alles te praten. Mensen zijn erg blij met de wijze waarop we ermee om zijn gegaan", aldus Van Berkum. De school biedt samen met de GGD slachtofferhulp aan alle ouders en kinderen aan. 

Quote

"Dit is een van de meest vreselijke dingen die me ooit is overkomen in mijn 40 jaar schoolervaring"

jan van berkum - schooldirecteur 't palet

Daarbij rees vandaag de vraag of de gearresteerde vader wel wist dat er een musical aan de gang was, toen hij de school besloot in te rijden. Volgens Van Berkum heeft de moeder inderdaad aangegeven tegen één van zijn collega's dat hij hiervan niet op de hoogte was.

Voor de kinderen begint na dit weekend de schoolvakantie. Directeur Van Berkum zal nog wel een paar weken zoet zijn met opgestapeld werk. "Dit is een van de meest vreselijke dingen die me ooit zijn overkomen in mijn veertig jaar schoolervaring", reageert hij. "Maar ik kan ook heel trots zijn op de manier waarop we als een team hiermee zijn omgegaan."

Vader zit vast

De politie laat weten dat de vader die woensdagavond met een auto de school inreed nog steeds wordt vastgehouden. Hij is in afwachting van voorgeleiding voor de rechter-commissaris. Wanneer dit gebeurt, is nog onduidelijk. Ondertussen doet de politie verder onderzoek naar het voorval. 

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Whatsapp