Ga naar Content

Terugkijken: Rutte licht nieuwe coronamaatregelen toe na ministerraad

NOORD-HOLLAND - Premier Rutte heeft vanmiddag de pers bijgepraat over de stijging van het aantal coronabesmettingen in Nederland. Acht nieuwe veiligheidsregio's, waaronder Zaanstreek-Waterland en Gooi- en Vechtstreek, zijn opgeschaald naar veiligheidsrisico 'zorgelijk'.

Een eerdere persconferentie - Foto:

Vorige week werden de teugels in veiligheidsregio's Kennemerland en Amsterdam-Amstelland al aangetrokken na een snelle stijging van het aantal besmettingen. Daar moet onder andere de horeca om 1.00 uur sluiten. Eerder deze week werd al duidelijk dat deze verscherpingen ook voor Gooi- en Vechtstreek en Zaanstreek-Waterland zullen gelden. 

Burgemeester Jan Hamming liet eerder al weten welke maatregelen er in Zaanstreek-Waterland gaan gelden, veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek maakt dit na het persmoment bekend.

Aanvullende maatregelen

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, de steden waar het aantal besmettingen het snelst stijgt, worden mogelijk aanvullende maatregelen genomen. Het OMT gaat dit onderzoeken. Mogelijk volgt hier maandag meer informatie over.

Het aantal besmettingen neemt snel toe: ook vandaag (2.777) zijn er weer flink meer positieve tests gemeld ten opzichte van gisteren (2.544). Ook het aantal opnames van covid-patiënten op verpleegafdelingen en de Intensive Care loopt hard op. Eerder deze week werd ook weer gestart met het verspreiden van patiënten om de druk op de zorgelijke regio's af te bouwen.

Kijk hieronder het hele persmoment terug.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.