Ga naar Content

Ook in Gooi- en Vechtstreek strengere regels voor horeca en groepsbijeenkomsten

HILVERSUM - Ook in veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek gaan strengere maatregelen gelden om het coronavirus in te dammen. Dat heeft premier Rutte zojuist bekend gemaakt in een persmoment.

Coronateststraat - Foto: NH Nieuws

De veiligheidsregio laat weten dat Gooi- en Vechtstreek op hetzelfde niveau zal worden ingeschaald als Kennemerland en Amsterdam-Amstelland. Dit betekent dat er niveau 2, 'zorgelijk', zal gelden. Dit betekent dat de horeca na middernacht geen nieuwe klanten meer binnen mag laten en dat iedereen om 1.00 uur weg moet zijn, maar ook dat er geen groepen groter dan 50 mensen meer bij elkaar mogen komen. 

Voor dat verbod geldt een meldplicht, wat betekent dat er uitzonderingen gemaakt kunnen worden in specifieke gevallen.

Aanvullende maatregelen

Daarnaast laat de veiligheidsregio weten dat er wordt gekeken naar intensivering van de handhaving en het extra beschermen van kwetsbare groepen. Ook wordt er onderzoek gedaan naar communicatiemethoden. 

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum roept bewoners van de regio op om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en de maatregelen strikt na te leven. 

Eerder vandaag bevestigde burgemeester Jan Hamming van Zaandam al aan NH Nieuws dat deze maatregelen ook in veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland gaan gelden.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]