Ga naar Content

Drie Westfriese musea krijgen steun van Mondriaanfonds

WEST-FRIESLAND - Het Bakkerijmuseum in Medemblik, het Westfries Museum en het Museum van de 20e eeuw in Hoorn krijgen een steun van maximaal 60.000 euro vanuit het Mondriaanfonds. Het fonds wil musea tegemoetkomen in de inkomstenterugloop waar zij mee te maken hebben door de sluiting tijdens de coronaperiode. In totaal wordt aan 27 musea door het hele land steun toegekend.

Foto: Tijmen Koelemeijer

Directeur Hans Stuijfbergen van het Museum van de 20e eeuw zegt erg blij te zijn met de steun. Het museum is sinds 1 juni weer geopend, maar zij leed wel verlies tijdens corona. “Vanaf juli is het bezoek zelfs weer goed op gang gekomen", vertelt Stuijfbergen, "maar de periode van 13 weken sluiting heeft ons veel inkomsten gescheeld. En diverse corona-maatregelen in ons gebouw brachten extra kosten met zich mee."

Het bedrag van maximaal 60.000 euro biedt het museum weer mogelijkheden: "We kijken nu veel optimistischer naar de toekomst”, vertelt de directeur. Landelijk konden musea met jaarlijks 40.000 tot 100.000 bezoekers een aanvraag indien voor steun voor gederfde inkomsten.

Steunpakket

Deze 'compensatieregeling Coronacrisis Musea' wordt gefinancieerd vanuit het steunpakket van het Mondriaanfonds en makt deel uit van een steunpakket vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om de culturele sector in stand te houden. Eerder werd al een toekenning gedaan aan musea met meer dan 100.000 bezoekers. Ook wordt er gewerkt aan nieuwe steunregelingen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook