Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Odes aan heldhaftig werk lifeguards tijdens hete strandweken: "We ❤️ reddingsbrigade"

13 augustus 2020, 12.41 uur · Aangepast 13 augustus 2020, 13.51 uur · Door Redactie

BLOEMENDAAL - Reddingsbrigades in de provincie zijn in het zonnetje gezet vanwege hun harde werk op de stranden de laatste weken. De Reddingsbrigade in Bloemendaal kreeg gisteravond van drie lokale partijen in het dorp twee ijstaarten. Voor de Noordwijkse Reddingsbrigade vloog een vliegtuig met we love Reddingsbrigade langs de kust. 

Reddingsbrigade Wijk aan Zee

De afgelopen weken moesten reddingsbrigades langs de hele Noordzeekust vaak in actie komen, mede vanwege de muien en de grote drukte op de stranden, vanwege het mooie weer en vakantievierende toeristen. 

Over strand

Dit is een initiatief van de Noordwijkse ondernemer Rob Lammers. Vanaf het strand van Bloemendaal was het vliegtuigje ook te zien. Op het spandoek wordt opgeroepen te doneren. "Voor goede materialen en meer vrijwilligers. Zonder een reddingspost heb je gewoon een probleem. We hebben een veilig strand nodig", zegt hij tegen NH Nieuws. 

Lammers: "Wij strandtenthouders mogen blij zijn dat ze daar vrijwillig zitten." Er is al 1500 euro gedoneerd in 24 uur. Het doel is een half miljoen. "Hopelijk kunnen de posten dan professionaliseren." 

Tekst gaat door onder de video.

Vliegtuigje vliegt over: 'We love reddingsbrigade' - NH Nieuws

Liberaal Bloemendaal, Hart voor Bloemendaal en Zelfstandig Bloemendaal wilden hun Reddingsbrigade 'iets ijskouds onder de riem steken': "Voor geweldig werk, inzet en tegelijkertijd de spanning die erbij komt kijken als het misgaat. Dat moeten wij ons ook maar al te goed blijven realiseren", sprak Martin van de Bunt namens de drie.

Tekst gaat door onder de foto.

Marielys Roos

Ondanks het intensieve werk van de brigades kwamen er meerdere mensen om het leven. In Wijk aan Zee, Zandvoort en Julianadorp zijn mensen verdronken.

"Het is de nachtmerrie van iedere strandwacht dat je 's avonds naar huis gaat met de gedachte dat je één van de strandgangers hebt moeten verliezen", vertelde een lifeguard tegen NH Nieuws.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]