Ga naar Content

Wielrenner Cees Bol leefde als monnik

ALKMAAR - Wielrenner Cees Bol was de afgelopen weken in Oostenrijk op hoogtestage met zijn ploeg Team Sunweb. "Wij leefden als een monnik in ons bubbelsysteem. Trainen, eten en slapen. Wel mooi om zo gefocust naar de Tour de France te gaan."

Foto: © Team Sunweb | Patrick Brun

Debuut in Milaan - San Remo

Zaterdag hervat Bol zijn seizoen. Voor het eerst verschijnt hij aan de start van Milaan - San Remo (299 km). "Het is de langste UCI-koers die er bestaat. Michael Matthews is onze kopman. Ik ga ervan uit dat ik in dienst van hem rijdt, maar dat hangt een beetje van het koersverloop af. Tiesj Benoot en Søren Kragh Andersen zijn er om een aanval te proberen", zegt de Alkmaarder tegen NH Sport.

De meeste liefhebbers verwachten dat de koers pas gaat losbreken op de Cipressa na 270 kilometer koers. "Ga overdag wat leuks doen. Uiteraard horen die eerste kilometers erbij en ik hoef je niet uit te leggen wat het met je doet als je eerst 270 kilometer koerst en dan pas een finale rijdt, maar ik snap dat mensen later inschakelen", aldus een lachende Bol.

"Ik snap dat mensen later inschakelen"

wielrenner cees bol

Wel Tour de France, geen NK

Bol laat verder weten dat hij na de Italiaanse klassieker op 15 augustus Dwars door het Hageland zal rijden en op 29 augustus zal hij starten in de Tour de France. Doordat Bol start in de Tour doet hij niet mee aan het NK dat op 23 augustus gepland staat.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]