Haarlem

NL
V

Geen extra treinen tussen Amsterdam en Zandvoort tijdens strandweer

5 augustus 2020, 12.15 uur · Aangepast 5 augustus 2020, 15.55 uur · Door Redactie

ZANDVOORT - De NS laat tijdens de komende stranddagen geen extra rechtsteekse treinen rijden van Amsterdam naar Zandvoort. Ook dan gaan twee treinen per uur direct naar het strand. 

NH Nieuws

Als reizigers via Haarlem rijden, kunnen ze daar overstappen op vier treinen per uur die naar de badplaats gaan. Die vier zomertreinen worden 's avonds tot elf uur ingezet.

Afgelopen vrijdag waren de rechtstreekse treinen van Amsterdam Centraal naar Zandvoort aan Zee 'het drukst bezet', volgens de NS. Dit leidde tot overvolle perrons op het station van Zandvoort. 

Bekijk hieronder hoe druk het afgelopen vrijdag was op station Zandvoort

Trein komt aan op station Zandvoort - NH Nieuws

Medewerkers op het station gaan strandgangers vanaf vandaag erop wijzen dat een reis via Haarlem ook mogelijk is. "Het is dezelfde route, alleen met een overstap extra", zegt een NS-woordvoerder. De reistijd is volgens NS even lang.

Extra medewerkers

Op station Amsterdam Centraal, Haarlem en Zandvoort komen extra medewerkers te staan die proberen de treinen 'zo optimaal mogelijk te vullen'. Ook wijzen ze op de mondkapjesplicht en de RIVM-regels zoals anderhalve meter afstand houden. 

"Als een trein vol is, vragen we reizigers een of twee treinen later te nemen. Wij gaan de reizigers er de komende dagen op wijzen dat het druk kan worden in de treinen naar Zandvoort. Het advies is dan de drukte te mijden of misschien zelfs naar een andere bestemming te gaan. En het advies is om water mee te nemen."

NS rijdt 's avonds tot elf uur langer door met zes treinen per uur. "Wij wijzen reizigers erop dat ze niet massaal de laatste treinen moeten afwachten om naar huis te gaan. Want dan kan het te druk worden."

Connexxion liet eerder deze week weten dat er in ieder geval komend weekend meer bussen gaan rijden tussen Haarlem en Zandvoort. Dit nadat de busmaatschappij was overrompeld door het aantal passagiers afgelopen vrijdag. De gemeente Zandvoort heeft naar aanleiding van die snikhete dag besloten eerder op de dag verkeersregelaars in te zetten.

💬 Wil je niets missen uit Haarlem en omgeving?