Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

Van 'heerlijk' tot 'niet heel verantwoordelijk': zo ervaren strandgangers treinreis naar Zandvoort

31 juli 2020, 16.08 uur · Aangepast 31 juli 2020, 17.08 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws

ZANDVOORT - De NS waarschuwt op deze snikhete dag dat de treinen naar Zandvoort te vol zijn om voldoende afstand te kunnen bewaren. Op het NS-station verlaten rond het middaguur hordes strandgangers een van de zes treinen die per uur naar de badplaats rijden. Reizigers reageren wisselend op de rit naar verkoeling. "Je mocht ook in de eerste klas zitten."

Een deel van de strandgangers noemt het heel druk in de trein. Het lijkt erop dat de reis per intercity vooral bevalt. Een meisje zegt: "Het was heel druk en de trein was echt vol. Of iedereen zijn mondkapje op had? Op zich wel. Nou ja, er zijn altijd mensen die eigenwijs zijn."

Airconditioning

Volgens de NS is het in de coupés te druk om alle coronamaatregelen te kunnen naleven. Twee mannen kijken luchtiger terug op hun reis naar Zandvoort. "Onderweg was het heerlijk", zegt de een. "Er was airconditioning in de trein. Ik zat boven en had plek voor vier personen."

De ander ervaart de drukte niet als vervelend. "Het valt wel mee. Het is helemaal niet zo druk in de trein. Het is een grote trein waar best wel wat in past. Ik had prima de ruimte."

Kijk hieronder de video met reacties:

Treinreizigers over rit naar Zandvoort op tropische dag - NH Nieuws

Omdat het te druk is in Zandvoort doet de NS 's middags een 'dringende oproep' niet meer met de trein te gaan. Maar de reizigers blijven komen. De spoorwegen vragen de mensen die in Zandvoort zijn om "zo gespreid mogelijk" terug naar huis te gaan. "Er rijden extra treinen tot  23.00 uur. Kom je op het station en zie je dat het druk is, stel de terugreis dan uit", zegt een woordvoerster.

Gedoseerd

Vanwege het zomerse weer had de NS al besloten om meer treinen naar Zandvoort te laten rijden. Tot 23.00 uur rijden zes treinen per uur van en naar de badplaats. Vier treinen gaan vanuit Haarlem, de andere twee rechtstreeks vanaf Amsterdam Centraal. Normaal gesproken is die frequentie er tot 19.00 uur. Na 23.00 uur rijden er nog twee treinen per uur. Op het station zijn regelaars aanwezig om mensen gedoseerd op het perron toe te laten.

Een van de reizigers die 's middags uitstapt, heeft al een oplossing voor de drukte 's avonds. "Vanavond ga ik terug met de auto. Dat heb ik al geregeld."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]