Haarlem

Zandvoort zit vol: toegangswegen afgesloten, treinreis afgeraden

31 juli 2020, 12.14 uur · Aangepast 31 juli 2020, 16.16 uur · Door Redactie

Whatsapp

De veiligheidsregio Kennemerland roept op niet meer naar Zandvoort te komen. Dat zegt voorzitter Marianne Schuurmans op Twitter. "Wilt u nog naar Zandvoort? Doe het niet!"

Drukte op wegen en spoor naar Zandvoort - NH Nieuws

Er is geen plek meer voor auto's: de parkeerplaatsen in Zandvoort staan al helemaal vol. De gemeente Zandvoort roept automobilisten op om om te keren en niet meer met de auto het strand proberen te bereiken. In Haarlem en omgeving staan kilometerlange files naar het strand. Deze auto's kunnen de kustplaatsen al bijna niet meer wegwerken.

Wegen afgesloten

Rond 14.30 uur besloot de gemeente ook de wegen naar Zandvoort af te sluiten. Hierdoor is het niet mogelijk om met de auto of motor in de kustplaats te komen. Dit gebeurde uit veiligheidsoverwegingen: mensen kunnen in Zandvoort hun auto niet meer kwijt en raken in de auto oververhit

tekst gaat door onder de tweet

De Nederlandse Spoorwegen lieten eerder al weten dat de treinen naar Zandvoort ook vol zitten. Reizigers kunnen niet voldoende afstand nemen om zich aan de coronamaatregelen te houden. Ook op het busstation van Haarlem is het erg druk. 

"Er zijn veel rustigere stranden aan onze kust en aan andere wateren, ik raad u aan om die op te zoeken", aldus Marianne Schuurmans. "Al die mensen in Zandvoort zullen straks naar huis willen. Dat betekent lange rijen en veel te volle treinen."

tekst loopt door onder de video

Trein komt aan op station Zandvoort - NH Nieuws

De NS adviseert, in navolging van de veiligheidsregio, reizigers om niet naar Zandvoort te gaan. "Stel je bezoek uit en ga nu niet met de trein erheen", luidt het advies. Tot 23.00 uur vanavond rijden er extra treinen om reizigers zo gespreid mogelijk thuis te krijgen. 

"De grootste zorg is misschien wel hoe het vanmiddag gaat verlopen. Iedereen wilt rond etenstijd waarschijnlijk weer naar huis en de vraag is natuurlijk hoe je dat gaat doen", aldus verslaggever Paul Tromp, die bij het strand van Zandvoort staat. 

Ook druk bij Castricum 

Ook in Castricum is het erg druk. De gemeente heeft hier de toegangsweg tot het strand afgesloten en stuurt automobilisten terug. Zij worden geadviseerd bij het station te parkeren en hier de bus te pakken

💬 Wil je niets missen uit Haarlem en omgeving?

Whatsapp