Alkmaar

Automobilisten in spanning: hoe groot is de brandschade op de tweede verdieping van de Singel?

7 juli 2020, 11.48 uur · Aangepast 7 juli 2020, 14.35 uur · Door Redactie

Whatsapp

ALKMAAR - Auto's die op niveau min 2 staan van de Singelgarage, waar vorige week een grote brand woedde, worden vandaag uit de garage gereden. Vanwege de schade mogen eigenaren niet zelf de parkeergarage in. Gedupeerden kijken nerveus toe en hopen dat zij hun geliefde vehikel nog van de schroot kunnen redden.

Auto's van gedupeerden weggesleept uit Singelgarage - NH Nieuws

De sluiting van de parkeergarage kan volgens de gemeente nog maanden duren. Onduidelijk is nog of de parkeergarage überhaupt weer gebruikt kan gaan worden. Woordvoerder Peter Rozenbeek: "Het onderzoek is nog in volle gang. We hopen daar later deze week meer over te kunnen vertellen."

De brand ontstond vorige week woensdag op etage min 2, de brandweer was urenlang bezig om het vuur te blussen.  De verwachting dat de auto's op deze etage brand- en rookschade hebben opgelopen is dan ook groot. Eigenaren mogen hun auto niet zelf uit de garage rijden.

Tekst gaat verder onder video

Auto's weggesleept uit Singelgarage - NH Nieuws

Maandag mochten de eerste automobilisten om de beurt en onder begeleiding hun auto al ophalen. Zij hadden hun auto's geparkeerd op de eerste  verdieping.

Verlengd voorarrest

Een 51-jarige Alkmaarder zit vast op verdenking van brandstichting. Het onderzoek naar de brand ligt nu bij het Openbaar Ministerie. De rechter bepaalde vorige week dat het voorarrest van de verdachte is verlengd met twee weken. De gemeente heeft aangifte gedaan van brandstichting.

Zo ziet de Singelgarage eruit na de grote brand - M. West

De Veiligheidsregio liet eerder aan NH Nieuws weten dat alle auto's op de tweede verdieping schade hebben opgelopen. In de parkeergarage zijn stutten aangebracht om de beschadigde constructie op te vangen. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Whatsapp