Alkmaar

Beelden tonen ravage na urenlange brand in Singelgarage Alkmaar

1 juli 2020, 15.44 uur · Aangepast 1 juli 2020, 18.49 uur · Door Redactie

ALKMAAR - De schade aan de Singelgarage is groot, nadat hier vanmorgen vroeg een grote brand uitbrak. Er zijn tientallen auto's beschadigd geraakt door het vuur dat zo'n vijf uur woedde. 

Zo ziet de Singelgarage eruit na verwoestende brand - Bron: anoniem

Op bovenstaande videobeelden is een deel van de schade in de parkeergarage te zien. De Veiligheidsregio laat aan NH Nieuws weten dat alle auto's op de tweede verdieping schade hebben opgelopen.

Twee auto's gebrand

"Uiteindelijk hebben er maar twee auto's echt gebrand, maar alle voertuigen op die etage hebben last van brand-, rook- en roetschade. We weten ook dat de brand niet is ontstaan bij een elektrische auto, maar dat er wel een elektrische auto heeft gebrand."

De elektrische auto wordt op dit moment uit de garage getakeld en vervolgens naar Leiden gebracht waar de auto in een speciaal dompelbad wordt gekoeld. 

Dompelbad

Elektrische auto's kunnen niet op de traditionele manier worden geblust, omdat de accu's van zo'n wagen bij brand anders bestreden moeten worden. Daarom worden elektrische auto's na brand langdurig in een dompelbad gestopt, om te voorkomen dat het vuur oplaait.

Geen instortingsgevaar

De Veiligheidsregio laat weten dat er ondanks de duur van de brand er geen acuut instortingsgevaar is. Wat de exacte schade aan het gebouw is, wordt nu onderzocht. 

Wat de oorzaak is van de brand, blijft nog onduidelijk. Wel heeft de politie vanmorgen een verdachte opgepakt in de buurt van de garage. Welke rol hij precies had bij het uitbreken van de brand, wordt nog onderzocht.

Autowrakken worden uit de garage gereden - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?