Alkmaar

NL
V

Inmiddels derde verdachte (17) vast voor steekpartij Castricum, voorarrest drietal verlengd

3 juli 2020, 13.27 uur · Aangepast 3 juli 2020, 14.00 uur · Door Redactie

CASTRICUM - Er is een derde verdachte aangehouden voor de steekpartij twee weken geleden, waarbij een 18-jarige Castricummer gewond raakte. Het gaat om een 17-jarige jongen. Eerder werden al twee jongens (15 en 17) opgepakt. Op last van de rechter is deze week het voorarrest van het drietal met 30 dagen verlengd.

Inter Visual Studio / Pascal Fielmich

In nacht van 17 juni raakte de 18-jarige Castricummer gewond. Hij bleek rond 1 uur 's nachts bij een straatroof vlakbij archeologiecentrum Huis van Hilde meerdere keren te zijn gestoken. Hij belde daarna bloedend aan bij een woning aan de Gasstraat. De bewoners verleenden eerste hulp en waarschuwden de hulpdiensten.

Twee minderjarige verdachten, van 15 en 17 jaar, werden nog dezelfde dag aangehouden voor betrokkenheid bij het steekincident. Daar is nu ook een derde verdachte, eveneens 17 jaar, aan toegevoegd.

De rechter heeft besloten dat ze alle drie nog 30 dagen in voorarrest moeten blijven. Het drietal wordt verdacht van het "medeplegen van diefstal met geweld op de openbare weg", laat het Openbaar Ministerie weten.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?