Alkmaar

NL
V

Jongen (18) meerdere keren gestoken bij straatroof Castricum, belt gewond aan bij woning

17 juni 2020, 12.03 uur · Aangepast 19 juni 2020, 18.45 uur · Door Redactie

CASTRICUM - Een 18-jarige jongen heeft vannacht zwaargewond aangebeld bij een woning in de Gasstraat in Castricum. Hij bleek kort daarvoor bij een straatroof nabij  archeologiecentrum Huis van Hilde meerdere keren te zijn gestoken.  

Inter Visual Studio/Pascal Fielmich

Uit politieonderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer op een scooter reed en aan de westzijde van het station werd tegengehouden door vier jongens. Zij eisten zijn waardevolle bezittingen op, maar die gaf hij niet af. Hij liet z'n scooter vallen en rende weg, maar werd onderweg overmeesterd en meerdere keren gestoken. 

Nadat de aanvallers van de man uit het zicht waren verdwenen, is hij naar de woning in de Gasstraat gelopen. De bewoners hebben de hulpdiensten gealarmeerd. Behalve een ambulance kwam ook een traumateam ter plaatse.

Scooter teruggevonden

Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hem gaat, is niet bekend. Zijn scooter bleek niet meer te liggen op de locatie waar hij hem had achtergelaten, maar werd in de loop van de nacht wel teruggevonden. 

Ondanks een zoektocht in de omgeving heeft de politie nog geen verdachten kunnen aanhouden. De politie roept getuigen op zich te melden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!