Alkmaar

NL
V

Neergestoken Castricummer (18) rende voor zijn leven, verdachten (15 en 17) langer vast

19 juni 2020, 16.31 uur · Aangepast 19 juni 2020, 18.07 uur · Door Redactie

CASTRICUM - De 18-jarige Castricummer die afgelopen week werd neergestoken maakt het naar omstandigheden goed, laat zijn zus aan NH Nieuws weten. "We mogen van geluk spreken dat hij nog onder ons is." Van de vier mogelijke daders, zijn er twee aangehouden. De rechter-commissaris bepaalde vandaag dat zij twee weken langer vast blijven zitten. Vandaag is ook het wapen gevonden, schrijft De Castricummer.

Inter Visual Studio/Pascal Fielmich

"Ondanks de heftige verwondingen is hij buiten levensgevaar", vertelt Julia, de zus van het slachtoffer. Eerder vertelde ze al aan NH Nieuws dat haar broer op drie plaatsen gestoken is. In zijn rug en tweemaal in zijn arm. "Die op zijn rug is twee vingerkootjes diep."

"Als buurtbewoners Cees en Lenie Veldt die nacht mijn broertje niet in huis hadden gehaald en de hulpdiensten hadden ingelicht, had hij zijn laatste moment helemaal alleen op straat in een ontbloot bovenlijf meegemaakt. Hij heeft gerend voor zijn leven, letterlijk."

Quote

"De emotionele en psychische schade zal altijd blijven na zo’n heftige gebeurtenis"

Julia, zus van het slachtoffer

"Mensen kunnen tegenwoordig niet meer normaal over straat, lijkt het. Misschien is het goed om hier onze vraagtekens bij te zetten", vertelt Julia verder. "Maar eerst gaan wij ons als familie richten op het herstel van mijn broertje. De emotionele en psychische schade zal altijd blijven na zo’n heftige gebeurtenis. Wij zijn Cees en Lenie uiteraard onwijs dankbaar. Het zijn hele dappere mensen."

De politie is nog volop bezig op met het onderzoek naar de steekpartij. Twee minderjarige verdachten, jongens van 15 en 17 jaar, zijn afgelopen woensdag opgepakt. "Op dit moment zijn er geen nieuwe ontwikkelingen te melden", laat een politievoorlichter weten.

Ook het Openbaar Ministerie laat weinig los over het onderzoek. Een woordvoerder van het OM legt uit dat dat alles te maken heeft met het lopende onderzoek en de leeftijd van de verdachten.

Voorarrest verlengd

Nieuwsblad De Castricummer meldt dat het wapen van de steekpartij is gevonden met behulp van een metaaldetector. Ook worden er in de omgeving van het incident camerabeelden opgevraagd door de politie.

Vanmiddag moesten de twee aangehouden jongens voor de rechter-commissaris verschijnen. Die heeft bepaald dat het voorarrest van beiden met maximaal 14 dagen wordt verlengd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!