Ga naar Content

Gerelateerde videos

Telstar blijft druk op transfermarkt: Vandermeulen komt over van RC Genk

VELSEN-ZUID- Belgisch jeugdinternational Siebe Vandermeulen wordt na zijn proefperiode toegevoegd aan de Telstar-selectie. De 19-jarige verdediger komt over van RC Genk en heeft voor twee seizoenen getekend in Velsen-Zuid. 

Vandermeulen liep vorige week al drie dagen mee in Velsen-Zuid: "Telstar is een club waar ik mij goed kan ontwikkelen. Door de trainingen heb ik een goede indruk gekregen van het niveau. Ik ben goed opgevangen door de spelers en trainers, dat heeft ervoor gezorgd dat ik voor deze club heb gekozen."

Trainer Andries Jonker werd getipt via een bekende. "Via een tip van Patrick Boelen (trainer Genk onder 16 red.) is Siebe hier terecht gekomen. Hij is een jonge, ambitieuze speler die de hele jeugdopleiding van RC Genk heeft doorlopen. Siebe heeft ons tijdens de drie dagen dat hij hier was overtuigd van zijn kwaliteiten."

"Hij heeft ons tijdens de drie dagen dat hij hier was overtuigd van zijn kwaliteiten"

trainer andries jonker

Bij RC Genk speelde Vandermeulen zijn wedstrijden voornamelijk in het tweede elftal waar hij meerdere keren als aanvoerder actief was in de UEFA Youth League. De Belg doorliep daarnaast diverse nationale elftallen van de Rode Duivels en maakte in augustus 2019 zijn debuut voor België onder 19.

Telstar roert zich op transfermarkt

Telstar is dus druk bezig om de selectie voor komend seizoen te versterken. Doelman Jasper Schendelaar wordt gehuurd van AZ en Niels van Wetten speelde zich ook ‘in the picture’ na een proefperiode. Daar tegenover staat het vertrek van topscorer Reda Kharchouch naar Sparta Rotterdam. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]