Ga naar Content

Telstar-goalgetter Reda Kharchouch alsnog naar Sparta Rotterdam

VELSEN-ZUID - Telstar is revelatie Reda Kharchouch na één seizoen kwijt. De 24-jarige topscorer vertrekt naar eredivionist Sparta Rotterdam. Beide clubs doen over de transfersom geen uitspraken.

Foto: Pro Shots/Remko Kool

Kharchouch, vorige zomer opgepikt bij de amateurs van OFC in Oostzaan leek in de winterstop al de overstap te maken naar Sparta. Hij was persoonlijk rond met de club. Telstar en Sparta werden het destijds niet eens over de transfersom, waardoor de aanvaller in Velsen- Zuid bleef. 

"Dit is een mooie stap voor Reda"

Telstar-trainer Andries Jonker

Telstar heeft de overstap maandagmiddag bevestigd. "Dit is een mooie stap voor Reda", laat trainer en technisch directeur Andries Jonker op de website van de club weten. "Als iemand zich zo weet te ontwikkelen in zo’n korte periode, dan weet je dat er interesse komt. Ik ben voor Reda erg blij dat Sparta hem ook na de winter is blijven volgen en dat hij zijn voeten heeft laten spreken. Bij Sparta komt hij op een hoger niveau te voetballen. Het is nu aan Reda om de voetbalwereld te laten zien dat hij het ook een op een hoger niveau aankan."

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

'Marokkaanse Zlatan'

Algemeen directeur Pieter de Waard vindt dat Kharchouch veel potentie heeft. "Wij laten de Marokkaanse Zlatan met weemoed gaan. Kharchouch wordt een nog groter fenomeen bij Sparta. Spitsengoals maakt hij niet. Alleen beauty's en meestal zelf gecreëerde schoonheden. Los daarvan is Reda een voorbeeld voor arm en rijk. Een warme gozer uit een geweldig gezin. HUP RE DA", besluit De Waard.

In de video hieronder reageerde Kharchouch op zijn afgeketste transfer.

Telstar-sensatie Reda Kharchouch over zijn mislukte transfer naar Sparta - NH Nieuws