Ga naar Content

Nachtploegen Tata Steel zetten staking voort, productieproces tot stilstand gekomen

IJMUIDEN - De nachtploegen hebben de staking bij Tata Steel overgenomen. Vanmiddag begon het personeel van de afdeling Ertsvoorbereiding (EVB) met een staking en die wordt nu door de nachtploegen voortgezet. Door de staking is er geen aanvoer meer van grondstoffen, waardoor het productieproces tot stilstand komt.

Foto:

Door de staking moet het hart van het bedrijf, de Hoogovens, worden afgeregeld en stopt de aanvoer van ruwijzer voor de staalfabriek.

De staking begon vanmiddag om 14.00 uur, toen het personeel van de Ertsvoorbereiding besloot te stoppen met leveren van grondstoffen aan de Pellet- en Sinterfabrieken. Deze twee fabrieken maken de grondstoffen voor de Hoogovens, die dus geen nieuwe aanlevering kreeg. 

Tekst gaat door onder foto

Foto: NH Nieuws

Vanavond riep FNV-bestuur Roel Berghuis de nachtploegen van de Ertsvoorbereiding op om de staking over te nemen om er zo voor te zorgen dat ook de staalfabriek moet gaan afregelen. Hierdoor komt de volledige productie aan de voorkant van het bedrijf stil te liggen.

De nachtploegen gaven direct gehoor aan de oproep van de vakbond en besloten de staking voort te zetten tot minimaal morgenochtend.

Reorganisatie

De vakbond FNV wil een streep zetten door de reorganisatieplannen van de staalgigant, waardoor 1.000 medewerkers hun baan dreigen te verliezen. De mederwerkers eisen uitleg over het abrupte vertrek van directeur Theo Henrar en vinden gedwongen ontslagen onacceptabel.

Lees ook