Ga naar Content

Ook personeel uit Tata-walserijen nu op de barricaden: "Het wordt groter en breder"

VELSEN - Nadat afgelopen weken al meerdere afdelingen van Tata Steel het werk neerlegden, houdt ook vandaag het personeel van de koudband- en warmbandwalserijen werkonderbrekingen. 

Foto: NH Nieuws

Personeel van beide walserijen heeft het werk vanochtend een half uur stilgelegd. Tijdens die onderbreking hebben ze zich laten bijpraten door FNV-bestuurder Gerrit Idema en Frits van Wieringen, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad. Dat bevestigt FNV'er Roel Berghuis aan NH Nieuws. 

Het is al weken onrustig bij de staalproducent. Dat heeft alles te maken met het vertrek van directeur Theo Henrar, die volgens velen door het moederbedrijf is weggeschoven omdat hij hen in de weg zou lopen bij de uitvoering van hun reorganisatieplannen.  

Eerder legden diverse groepen werknemers, waaronder die van het railvervoer, het werk al neer. Dat nu het walserijpersoneel in opstand komt, betekent in ieder geval dat de zorgen over de gevolgen van de recente ontwikkelingen breed gevoeld en gedeeld worden. 

Lees ook

Een werknemer laat NH Nieuws weten dat het uitzonderlijk is, omdat de walserijen doorgaans 'de meest afwachtende afdelingen' zijn. Nu hangt er een 'vastberaden sfeer', zo laat hij weten. 

Waarom deze afdelingen uitgerekend nu op de barricaden klimmen is niet bekend. Mogelijk heeft het te maken met de afwijzing van het eisenpakket van FNV, dat gisteren door de Tata-directie naar de prullenbak werd verwezen.

Foto: NH Nieuws

Volgens FNV-bestuurder Berghuis 'kun je niet zeggen dat het personeel van de walserijen nooit in actie komen'. "Zij voeren ook wel eens actie." Toch tekent het ook volgens de vakbondsman hoe diep de frustratie bij het personeel zit. "Het wordt groter een breder."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook