Ga naar Content

Gerelateerde videos

NH Airtime: KLM, TUI en Transavia gaan weer (meer) vliegen

Het is nog lang niet zoals vóór de coronacrisis, maar beetje bij beetje neemt het vliegverkeer van en naar Schiphol weer wat toe. TUI en Transavia willen de draad oppakken en KLM voegt weer wat bestemmingen toe. In NH Airtime bekijken we wie deze zomer waarnaartoe wil vliegen.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De deur van de vliegvakanties staat inmiddels op een kier. Transavia gaat deze week beginnen met vluchten naar Spanje, Portugal en Griekenland. En ook TUI Nederland is er klaar voor en wacht alleen nog op goedkeuring van het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar dan kan wat hen betreft de zomervakantie van start gaan met Spanje, Griekenland, Turkije, Curaçao en Aruba.

Verdubbelen

KLM is het langparkeren van haar Boeings en Airbussen zat en kondigde bij mediapartner Luchtvaartnieuws aan dat er vliegtickets naar Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint-Maarten beschikbaar zijn. Ook wil de maatschappij het aantal Europese bestemmingen in juli verdubbelen, in vergelijking met afgelopen mei.

Wie een ticket naar Sint-Maarten boekt, landt op de beroemde luchthaven aan het strandje van Maho Beach, waar je de naderende vliegtuigen bijna kan aanraken:

Een Airbus A330 van KLM nadert Sint-Maarten - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Mondkapje

Wie straks de stap durft te wagen om weer een vliegvakantie te boeken, moet wel rekening houden met een aangepaste procedure op Schiphol en het vliegtuig. Als er nog wat glamour te beleven viel aan het vliegen, dan is die nu zeker voorlopig weg. Schiphol barst nu van de strenge coronamaatregelen zoals spatschermen, anderhalvemeter-markeringen en rood-witte linten over stoelen heen gewikkeld. En vergeet je mondkapje niet: zowel KLM als TUI en Transavia verplichten het maskertje tijdens de hele vlucht.

Bijzondere bezoekers

Op Schiphol landen momenteel nog dagelijks luchtvaartmaatschappijen die je voor de coronacrisis niet zag. Zo kon je de nieuwe airlines op Schiphol letterlijk op één hand tellen (het waren er vanwege de groeistop twee), sinds maart komen er maatschappijen waarvan je misschien het bestaan niet eens van wist. Chinese maatschappijen vliegen af en aan met mondkapjes, maar ook onder andere nieuwe Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse bezoekers weten inmiddels de weg naar Schiphol te vinden.

En daar blijft het niet bij: NH Airtime staat met regelmaat de bijzondere bezoekers bij de landingsbaan op te wachten. Wordt vervolgd dus.

Een gloednieuwe Airbus A330-900neo van Azul Brazilian Airlines nadert hier de Kaagbaan van Schiphol. Aan boord uitsluitend vracht. Azul vliegt normaal met passagiers voornamelijk binnen Brazilië en slechts op enkele internationale steden. Schiphol is geen vaste bestemming.

Airbus A330-900neo van Azul op Schiphol - Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Op het YouTube-kanaal van NHAirtime vind je alle voorgaande uitzendingen en langere uploads van nieuwe vliegtuigen, airlines en lounges op Schiphol. NH Airtime wordt ook iedere eerste en derde dinsdag van de maand op het televisiekanaal van NH Nieuws uitgezonden, om 17.50 uur (met herhalingen tot en met de volgende avond).

Lees ook