Ga naar Content

Transavia hervat vluchten: passagiers en crew verplicht mondkapjes op

Transavia gaat vanaf 4 juni weer vluchten uitvoeren. Volgens de maatschappij wordt het vluchtschema 'stap voor stap' opgestart met aanvankelijk zes bestemmingen in drie landen. Passagiers en bemanningen moeten aan boord verplicht mondkapjes dragen.

Een Boeing 737-800 van Transavia op Schiphol - Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Na negen weken niet commercieel te hebben gevlogen, start Transavia vanaf donderdag 4 juni met vluchten naar Athene, Heraklion en Thessaloniki in Griekenland, Malaga in Spanje en Faro en Lissabon in Portugal. In de loop van de zomer verwacht Transavia meer vluchten en bestemmingen te kunnen toevoegen.

Vliegtuigen worden volgens de maatschappij vaker en grondiger gereinigd. Ook hebben de toestellen speciale filters die voor schone lucht zorgen. Alle passagiers en bemanningsleden moeten mondkapjes dragen. Contact tussen passagiers en crew wordt tot een minimum beperkt.

Quarantaine

Voor passagiers die naar Griekenland of Portugal vliegen, gelden geen restricties. Wie naar Spanje vliegt, moet eerst twee weken in quarantaine. "Een deel van onze reizigers zal ondanks deze restricties naar Spanje gaan voor familiebezoek of om te genieten van hun tweede huis", meldt de maatschappij.

KLM heeft deze week aangekondigd meer bestemmingen toe te voegen aan het vliegschema. Die maatschappij is sinds het begin van de coronacrisis blijven vliegen, maar beperkte het aantal vluchten tot 10 tot 15 procent van wat er normaal wordt uitgevoerd.

Lees ook

Corona op Schiphol
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol