Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Gisteren opnieuw lange file en chaos door open brugdeel Leeghwaterbrug

7 mei 2020, 12.33 uur · Aangepast 8 mei 2020, 13.20 uur · Door Redactie

ALKMAAR - Er stond gistermiddag een urenlange file op de A9 richting de Leeghwaterbrug in Alkmaar. Een brugdeel wilde niet goed sluiten vanwege de hitte en dat zorgde voor chaos.

Foto: Archieffoto - NH/Tom Jurriaans

De chaos ontstond mede doordat automobilisten op de N242 wilden keren. De file duurde tot minimaal 16.00 uur. 

Mediapartner Heerhugowaard Centraal meldt dat uit onderzoek bleek dat het brugdeel voor verkeer richting Heerhugowaard was uitgezet door warmte en niet meer goed paste.

"Of dit komt doordat sprake is van nieuwe materialen, is niet te zeggen", aldus woordvoerster Selina Douma van de provincie Noord-Holland (eigenaar en beheerder van de brug) gisteren tegen het Noordhollands Dagblad.

De provincie zou maatregelen hebben getroffen. Douma tegen de krant: "Er is gezorgd voor meer speling. De situatie is opgelost.’’

De brug is berucht onder automobilisten rondom Alkmaar. Er zijn vaak problemen met de brug; zo werd de oplevering werd meerdere malen uitgesteld. Dit leverde grote frustratie op en er was een conflict tussen de hoofd- en onderaannemer

De Leeghwaterbrug ging op 30 maart van dit jaar weer open voor verkeer, ruim een jaar later dan gepland. "Met de openstelling van de brug wordt een periode afgesloten van vertragingen, hinder en tegenslagen. Het resultaat is er wel: er staat een brug die veilig en robuust is. Voor nu en in de toekomst", omschreef de provincie de oplevering destijds.