Ga naar Content

Kok in restaurant: 'Wij zijn onzeker over wat de toekomst gaat brengen"

HILVERSUM - Restaurants werden om 17.30 uur overvallen door het bericht dat ze over een half uur de deuren moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen. Doris Muller is kok in restaurant Paisan in Hilversum en is er nog steeds van aan het bijkomen.

De laatste gasten in het restaurant - Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

Doris is een half uur later nog steeds verbluft door de mededeling van het kabinet dat de horeca per direct dicht moet. "Het overvalt ons. We hadden er wel een beetje rekening mee gehouden, maar dat het zo abrupt moet, hadden we niet verwacht. Het hele dagelijkse leven is in één persconferentie stilgelegd."

"Het hele dagelijkse leven is in één persconferentie stilgelegd"

Doris Muller - kok

De laatste klanten moeten dus snel hun eten en drinken naar binnen werken. Wat daarna zal gebeuren is voor Doris en haar collega's ongewis. "Het betekent best wel veel onzekerheid. Wat gaat er gebeuren. Wat moeten we allemaal gaan weggooien. We zijn onzeker wat de toekomst gaat brengen en ook over onze baan." Ze blijft wel koken, maar wel thuis. 

Kijk hier naar het interview met Doris:
(Tekst loopt door onder video.)

200315 kok verbijsterd - NH Nieuws

Ook bij Café Geer van Amstel in Hilversum Zuid komt het nieuws van de sluiting hard aan. "Dit gaat funest zijn voor heel veel horeca-ondernemers," denkt Lucia Petrus, die achter de bar staat in het café. Toch begrijpt ze de maatregel. "Jazeker, zeer terecht. Als er iemand zit te niezen aan mijn bar, word ik ook bang."

Bekijk hier het interview met Lucia:

200315_CoronaKroeg-VOOR-JOOST - NH Nieuws

Lees ook