Ga naar Content

Gerelateerde videos

Aalsmeerse horeca sluit haar deuren tot 6 april: "Het blijft een klap, een enorme schok"

AALSMEER - Ondertussen weet iedereen het: alle horeca in het land is op slot tot in ieder geval 6 april. De getroffen maatregelen moeten de verspreiding van het coronavirus remmen zodat onze ziekenhuizen en zorgdeskundigen de stroom aan besmette patienten kunnen bijbenen. In de regio Amstelland raakt dit ondernemer Jos Bolte enorm: hij heeft meerdere restaurants die nu drie weken geen cent opleveren. 

Jos is geschrokken van de maatregel. "Ik zag het aankomen maar het blijft een klap, een enorme schok." Het personeel van al zijn restaurants zal de komende tijd thuis zitten zonder werk. Uiteraard blijft Jos hen doorbetalen maar hij spreekt wel uit dat er een groot financieel gat zal vallen.

 

Lees ook

"Wij hebben afgelopen vrijdag al een soort van crisisoverleg gehad met ons personeel in Hoofddorp en Aalsmeer. Ik  verwacht dat het kabinet met een oplossing gaat komen want er gaan ontzettend veel horecazaken omvallen."
Foto:

De laatste klanten bij het restaurant van Jos hebben ter relativering maar twee coronaatjes besteld. "We hadden gehoopt nog een keer uit eten te kunnen gaan. Wij redden het wel denk ik. We hebben net de boot te water gelaten dus we gaan lekker de poel op, we hebben in ieder geval nog iets leuks te doen."

Afgelaste evenementen

Voor een up-to-date overzicht van gesloten instellingen en winkels en afgelaste evenementen in regio Amstelland/Haarlemmermeer, kijk hier.

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.