Ga naar Content

Moeder biedt zich aan als oppas: "We moeten met z'n allen hand in hand staan"

BUSSUM - Nu net bekend is geworden dat de scholen drie weken dicht gaan, blijkt ook hoe solidair mensen zijn. Zo biedt Samantha Ophof zich aan als oppas van kinderen van wie de ouders niet thuis kunnen werken. 

Samantha en zoontje Djay - Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

Samantha Ophof woont in een flatwoning in Bussum. Ze heeft zelf twee kinderen, maar daar kunnen er nog wel een paar bij voor de komende weken. Ze heeft daarom zichzelf via Facebook aangeboden als oppas voor ouders, die bijvoorbeeld in de zorg, bij de brandweer of de politie werken. Ze wil op die manier de mensen steunen, die hard werken om de Corona-crisis aan te pakken. "We moeten met z'n allen hand in hand staan om elkaar te helpen."

Lees ook

Ze heeft ook een groep op Facebook aangemaakt met als titel 'Oppas ivm Coronavirus Bussum & Omstreken' , waar iedereen die ook kan oppassen zich kan melden. Diverse mensen hebben haar voorbeeld al gevolgd. Zoontje Djay van 3,5 jaar steunt zijn moeder helemaal: "Iedereen moet het doen."

De kans is groot dat hij komende tijd speelmaatjes erbij krijgt, want er is een moeder met twee kinderen die mogelijk van het aanbod van Samantha gebruik wil maken.

Bekijk hieronder het volledig interview met Samantha en natuurlijk Djay (tekst gaat verder onder video):

200315 oppassen V2 - NH Nieuws

Drie weken dicht

Eerder op de avond zat Geert Looyschelder met interesse naar de persconferentie van minister van Onderwijs Arie Slob te kijken. Eerder op de dag had de directeur-bestuurder van STIP, een stichting waar vijftien basisscholen in Hilversum onder vallen, al crisisoverleg gehad met zijn directeuren.

"Het is een goed en wijs besluit in het belang van de leerlingen en leerkrachten"

Geert Looyschelder - directeur-bestuurder basisscholen

Het was lang wachten tot de mededeling van het kabinet kwam dat de scholen tot 6 april dicht zouden gaan. "Het is een een goed en wijs besluit. Als de minister het niet had genomen, hadden wij het zelf genomen. In het belang van de leerlingen en de leerkrachten." De brieven lagen zelfs al klaar om tot aan de mei-vakantie de scholen te sluiten, maar voorlopig volgt het STIP het advies van het kabinet.

De scholen zullen de leerlingen opvangen, die ouders hebben met de zogenoemde vitale beroepen. Maandag zullen alle kinderen nog kort naar school komen om leerboeken op te halen. De scholenstichting hoopt zo op afstand de leerlingen nog les te kunnen geven. Wat betreft Looyschelder gaat de eindtoets voor groep 8, die binnenkort zou worden afgenomen, niet door.

Bekijk hieronder zijn reactie op het sluiten van de scholen:

200315 directeur stipscholen - NH Nieuws

Lees ook

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.