Ga naar Content

Steeds meer scholen sluiten deuren, vanmiddag spoedoverleg over landelijke sluiting

Steeds meer scholen in Noord-Holland besluiten om morgen niet open te gaan vanwege het coronavirus. Vanmiddag moet er meer duidelijkheid komen over een algehele schoolsluiting. Het kabinet spreekt daar straks over.

Adobe Stock - Foto: Adobe Stock

De basisscholen van de Agora-groep in Zaandam, met in totaal 7.000 leerlingen over 24 scholen, hebben besloten tot en met woensdag de deuren gesloten te houden.

Daarna wordt besloten of de scholen helemaal dichtgaan, open blijven of alleen open blijven voor kinderen met ouders die moeten blijven werken.

 

 

Lees ook

Ook bij het SKOV in Volendam, waar acht basisscholen zijn aangesloten, zijn morgen alle basisschoolleerlingen vrij. Daarna wordt besloten of verdere maatregelen nodig zijn. 

De 23 middelbare scholen van de Dunamare Onderwijsgroep - in onder meer Haarlem, Hoofddorp en Velsen, blijven maandag gesloten. 

tekst gaat door onder het infoblok

Deze scholen sluiten de deuren

Basisonderwijs

- Agora groep Zaandam (tot en met woensdag dicht)

- SKOV Volendam (maandag dicht)

 

Middelbare scholen

- Don Bosco College

De volgende scholen zijn gesloten op maandag 

- Coornhert Lyceum

- Daaf Gelukschool

- Duin en Kruidbergmavo

- Haarlem College

- Haarlemmermeer Lyceum

- De Hartenlust

- Het Schoter

- Hoofdvaart College 

- Ichthus Lyceum

- Maritiem College IJmuiden

- Martieme Academie Harlingen

- Montessori College Aerdenhout

- Paulus Mavo 

- Praktijkschool De Linie

- Praktijkschool Oost ter Hout

- Praktijkschool Uithoorn

- Prof. dr. Gunningschool VSO

- Spaarne College

- Sterren College

- Technisch College Velsen

- Tender College

- Vellesan College

- Vestiging Gunning op de Daaf Geluk

- Wim Gertenbach College

 

MBO

- ROC Horizon College (geen lessen op locatie)

- ROC Kop van Noord-Holland (geen lessen tot en met 20 maart)

- ROC Nova College (gesloten)

Het ROC Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend, heeft zojuist bekendgemaakt geen lessen meer te verzorgen op locatie. De maatregel gaat morgen in en geldt tot en met 31 maart.

Ook het ROC Kop van Noord-Holland laat weten dat er 'verdergaande maatregelen' worden genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tot en met 20 maart worden studenten niet meer op school verwacht, maar mogelijk wordt deze maatregel verlengd. 

Het Nova College in Kennemerland besloot vrijdag al de deuren gesloten te houden. Andere scholen kwamen toen ook met maatregelen tegen het coronavirus. Zo lieten de Europese School in Bergen en de International School of Amsterdam in Amstelveen weten de deuren te sluiten.

Spoedbijeenkomst 

De regering komt vanmiddag met spoed bijeen om alsnog een algehele sluiting van de scholen te bespreken. Gisteren riepen medisch specialisten op om alsnog alle scholen te sluiten vanwege de verspreiding van het coronavirus. 

Lees ook

Vorige week besloot het kabinet tot verregaande maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Nederlanders werden onder meer opgeroepen om waar kan thuis te werken en om sociale contacten te vermijden.

De scholen konden volgens het kabinet wel open blijven. Op die manier kunnen ouders die werken in de zorg, of bij de politie gewoon aan het werk blijven.

Overleg om 14.00 uur

Uit een steekproef onder schoolleiders zou echter blijken dat 70 procent vóór sluiting is. Daar komt nu de oproep van medisch specialisten nog eens bij. 

💬 OPROEP: Kom jij in de problemen door een schoolsluiting?

Werk jij in de zorg, bij de politie of heb je een andere baan waardoor je niet thuis kan blijven? We horen graag je verhaal. Stuur ons een appje op 0630093003

Het kabinet overlegt vanmiddag op het ministerie van Volksgezondheid en met de Federatie Medisch Specialisten, organisaties van ziekenhuizen en het RIVM.

In Haagse kringen wordt verwacht dat er vanmiddag zal worden besloten om de scholen vanaf morgen alsnog te sluiten. Het overleg is om 14.00 uur. 

Lees ook

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.