Whatsapp

IJmond

Scholen opgelucht, maar ook treurnis: Gymnasium Felisenum moet grote reünie afblazen

12 maart 2020, 19.03 uur · Aangepast 12 maart 2020, 20.46 uur · Door Redactie & Fred Segaar

VELSEN-ZUID/BEVERWIJK - Herke van Beek had er al een beetje rekening mee gehouden. De directeur van de Montessorischool in Beverwijk had zijn maatregelen getroffen in het geval de school op slot zou gaan. 

Maar aan het eind van de persconferentie, die hij via internet volgt, komt de verlossende mededeling dat de scholen open mogen blijven.

Van Beek: "Ik had er stilletjes rekening mee gehouden en maatregelen genomen. In die zin ben ik dus wel een beetje verrast. Maar mooi is het wel. Al blijven we alert. Mochten de scholen alsnog op slot gaan, dan zijn we er klaar voor. Via de moderne communicatiemiddelen is het mogelijk de lessen deels te laten doorgaan", vertelt hij. 

Ook bij het Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid is de schoolleiding blij. Maar er is ook bezorgdheid. Rector Marcel Kemper: "Een aantal van onze leerkrachten is ziek en datzelfde geldt voor leerlingen. Dat zou nog wel eens problemen kunnen gaan geven straks bij de examens."

Reünie

Op korte termijn is er treurnis over het afgelasten van de viering van het 70-jarig bestaan dat zaterdag met een grote reünie zou worden gevierd. "Heel jammer natuurlijk, er zouden 700 mensen komen", zegt Kemper. "Maar het is niet anders. We gaan het op een latere datum plannen." 

Whatsapp