West-Friesland

NL
V

Dijklander Ziekenhuis plaatst noodtent voor 'coronadrukte'

15 maart 2020, 10.53 uur · Aangepast 15 maart 2020, 11.25 uur · Door Redactie

HOORN - Bij de spoedeisende hulp van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn is een zogenoemde 'triage-tent' geplaatst. Dit in verband met de verwachte drukte vanwege het coronavirus. 

Dijklander Ziekenhuis

In de tent zullen straks alle patiënten worden opgevangen die binnenkomen voor de spoedeisende hulp. Het gaat hierbij zowel om patiënten die zelfstandig naar het ziekenhuis komen als om mensen die met de ambulance worden gebracht. 

Controle

In de tent worden de patiënten vervolgens beoordeeld op hun klachten en beslissen artsen hoe zij het snelst geholpen kunnen worden. "De extra maatregel is bedoeld om te kunnen controleren of patiënten met luchtwegklachten mogelijk besmet zijn met het coronavirus", zegt Yolanda van Zwol, hoofd van de spoedeisende hulp.

Het ziekenhuis verwacht een grotere toeloop van patiënten dan normaal vanwege de corona-uitbraak. Ook bij het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend wordt een soortgelijke maatregel genomen.

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.