Zaanstreek-Waterland

Zaanse basisscholen sluiten: 7.000 leerlingen blijven thuis

15 maart 2020, 15.24 uur · Aangepast 15 maart 2020, 16.04 uur · Door Redactie

Whatsapp

ZAANSTAD - Vierentwintig scholen in Zaandam hebben het besluit van het kabinet niet afgewacht en sluiten hun deuren. De zevenduizend leerlingen van de scholen zitten vanaf maandag thuis. Het besluit is genomen door het bestuur van de scholengemeenschap.

200315_ZAANSE_SCHOLEN - NH Nieuws

"We willen ons goed voorbereiden op het thuisonderwijs", laat bestuurslid Rien Spies van de scholengemeenschap Agora weten. Ze sluiten de scholen tot en met woensdag.

De school houdt er rekening mee dat er deze week verschillende scenario's kunnen komen rond de bezetting van de scholen. Zo kan er besloten worden dat de scholen toch open blijven of helemaal dicht moeten. Ook kan er besloten worden om de scholen alleen voor leerlingen te openen van ouderdie vitale beroepen hebben zoals de politie, brandweer, zorg en kinderopvang.

Een volledig overzicht van scholen die  besloten hebben te sluiten, staan in onderstaand artikel.

Hoe de thuislessen tijdens de sluiting precies gaan uitpakken is nog niet helemaal duidelijk. Hier gaan de leerkrachten en het bestuur zich de aankomende drie dagen op voorbereiden

Onderwijsinstelling Zaan Primair die de andere helft van de Zaanse scholen beheerd, volgt het beleid van het kabinet en wacht af.

Regio College 

Het Regio College (MBO)  heeft ook besloten de lessen niet door te laten gaan. De school zoekt naar alternatieven, zo valt te lezen op hun website.  

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.

Whatsapp