Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Meer scholen gaan dicht of nemen verregaande maatregelen om coronavirus

14 maart 2020, 12.51 uur · Aangepast 14 maart 2020, 15.10 uur · Door Redactie

NOORD-HOLLAND - Steeds meer scholen in onze provincie gaan dicht of nemen nog meer verregaande maatregelen. Naast de Europese School in Bergen, de International School of Amsterdam, geeft ook het ROC Nova College een week lang geen onderwijs. Daarnaast gaat het Don Bosco College in Volendam met een aangepast rooster werken. 

HFV/Michel van Bergen

Het ROC Nova College bestaat uit meerdere locaties, met scholen in Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp. Op al deze locaties wordt er een week lang geen onderwijs gegeven. Wel blijven de gebouwen open voor activiteiten en werkzaamheden die niet vanuit huis kunnen. 

Het Nova College is een MBO-school, terwijl premier Rutte basis- en middelbare scholen en scholen voor MBO-onderwijs juist had gevraagd om open te blijven.

Gezondheid voorop

Het schoolbestuur merkte na de aanscherping van de maatregelen van het kabinet dat er nog meer onzekerheid en onduidelijkheid is binnen de school. Het bestuur wil de gezondheid van hun leerlingen en werknemers waarborgen. Daarnaast loopt het Nova College aan tegen veel ziekmeldingen onder leraren en leerlingen en bedrijven die stagiaires naar huis sturen.  Daarom heeft het bestuur besloten een week lang geen onderwijs te geven. 

De komende week volgt de school de ontwikkelingen rondom het coronavirus en bekijkt in de loop van de week of hun maatregel langer blijft gelden.

Ook Hogeschool InHolland, met vestigingen in Diemen, Haarlem en Alkmaar, houdt de deuren in ieder geval de komende twee weken gesloten. Zij bieden ook geen online onderwijs aan voor hun leerlingen, maar vragen ze wel zo veel mogelijk aan het werk te blijven.

Don Bosco College

Het Don Bosco College uit Volendam laat maandag alle reguliere lessen vervallen. Wel gaan de schoolexamens door volgens het schoolexamenrooster. De school zorgt er voor dat alle eindexamenkandidaten op ruime afstand van elkaar zitten en in kleine groepen examens doen. 

Vanaf dinsdag geldt er een aangepast rooster voor de leerlingen die geen eindexamen hebben. 

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.