Ga naar Content

Amerikanen (en een Canadees) ontvluchten Nederland: "My family is going nuts"

SCHIPHOL - De Amerikaanse president maakte vannacht bekend dat vanaf morgen geen passagiersvliegtuigen tussen de Verenigde Staten en Europa mogen vliegen. Veel Amerikanen in Nederland moeten halsoverkop terug naar de VS en verzamelden zich op Schiphol.

Foto: NH Nieuws

"Ik zou eigenlijk over drie dagen vliegen maar dan kan het niet meer. Ik probeer dus vandaag terug te gaan", vertelt een toerist op luchthaven Schiphol. Hij noemt het inreisverbod een overdreven. "Toch snap ik het wel. Beter voorkomen dan genezen."

"Gelukkig begeven we ons onder kalme en rustige Nederlanders"

Amerikaanse toerist

Een andere Amerikaanse toerist was liever in Nederland gebleven: "We zijn hier sinds gisteren. Onze familie liet ons vanmorgen weten dan onze fantastische president alle vluchten van en naar Europa heeft geschrapt. Ik hou wel van avontuur, maar ik ben hier met mijn tante", legt ze uit. "Gelukkig begeven we ons onder kalme en rustige Nederlanders."

200311_VERBOD_INLINE - NH Nieuws

Verwarring

Toch lijkt er ook verwarring te zijn onder de toeristen. Een vrouw uit Canada meldt zich ook op de luchthaven terwijl ze gewoon nog mag vliegen. "Maar mijn familie wordt gek", duidt de vrouw.

Lees ook