Ga naar Content

Wel, niet, wel of toch niet? Toch weer wél verkeersdrempels in Westerland

WESTERLAND - De verkeersdrempels komen tóch weer terug aan de Koningsweg en de Poelweg in het dorp Westerland. Drie maanden geleden haalde de gemeente Hollands Kroon nog twee drempels aan de Poelweg weg, om tegemoet te komen aan de wens van bewoners die er overlast van hadden. Maar hier lijken ze nu weer op terug te komen.

Foto: NH/Matthijs Gemmink

Het dorpje Westerland wordt door veel vrachtwagenchauffeurs, bestuurders van campers en caravans en forenzen gebruikt als sluiproute. De bewoners proberen de gemeente al jaren te overtuigen dat er iets moet gebeuren, maar tot voor kort zonder resultaat.

Weinig actie

Bij een bijeenkomst afgelopen november werd duidelijk dat er alleen een paar extra drempels zouden worden geplaatst, maar dat er verder op korte termijn weinig zou gebeuren. Hier lijkt wethouder Theo Meskers nu toch op terug te komen. Er komen weer extra verkeersdrempels. Ook gaat de gemeente actief grote bedrijven benaderen die vaak met vrachtwagens door het dorp rijden, om ze te overtuigen een andere route te pakken.

"Verkeersveiligheid is voor mij een prioriteit", zegt Meskers in een verklaring. "Wij hebben nu een aantal maatregelen op een rij gezet die we snel kunnen uitvoeren, zoals de drempels."

Langetermijnoplossing

Ook moet er volgens de wethouder worden gekeken naar een langetermijnoplossing. "Hierbij valt te denken aan het creëren van een nieuwe verbinding bij de A7 waardoor sluipverkeer afneemt. En we kunnen de maximumsnelheid op de Slootweg terugbrengen naar 60 km. Ook daarover zijn we in gesprek met de bewoners."

De verkeersdrempels worden dit voorjaar neergelegd. Er komen wellicht nog andere maatregelen aan, want 'daarover blijven gemeente en bewoners uit Westerland in gesprek'.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees hier meer over de verkeersproblemen in Westerland